I går gikk turen med Fjordline til Strømstad.

lørdag 1. april 2023

I går gikk turen med Fjordline til Strømstad. En etterlengtet Harry-tur etter Inger Johannes ønske. Denne turen har vi ikke gjort siden Corona-smitten rammet landet ganske så plutselig.

Vi hadde planlagt å gjøre mathandelen mest mulig om bord, så langt det lot seg gjøre, for etter det vi har hørt, konkurrerer de med både Norge og Sverige. Både på utvalg og priser.

Egentlig er utvalget det viktigste, for det kjedelige standardutvalget som de tre norske matvarekjedene fører, er drepende kjedelig. Alt er likt, og det er stort sett prisene også. Dermed blir det en opplevelse å besøke andre matvarebutikker med andre typer varer.

Og snart er det vel bare to kjeder igjen. For etter det vi har hørt, kjører Coop med underskudd hvert eneste år, noe som det på sikt ikke er mulig å overleve på. Og da har vi igjen bare Reitan og Norgesgruppen.

Vel, vel, tilbake til Harry-turen.

Fra båten tok vi turen til handelssenteret på Nordby, der jeg skulle ha mine mellomromstannbørster på apoteket ved siden av Maximat. De koster det dobbelte i norske apoteker. Bare der sparer jeg fem hundre kroner når jeg kjøper ti pakker.

Så gikk turen ned til Nordby Supermarked der vi vanligvis gjør unna handleturen.

Prisene?

Ikke spesielt lave, men vi kjøpte det vi tror at vi sparer penger på, og handlehyggen er så mye bedre. Folk smiler og ler og koser seg. Ingen hast og vareutvalget er så mye mer spennende.

Og så til slutt gikk turen til Jeløya i Moss der vi besøkte gode venner før Bastøfergen førte oss over fjorden til Horten og derfra hjem til Sandefjord.

Men dagen var ikke over med det. Bilen måtte jo tømmes. Og først da det var gjort, kunne vi takke for en fin dag med rundtur Sandefjord, Strømstad, Moss og hjem.

Ha en fin påskeuke der du er.

Hilsen Inger Johanne og Terje

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s