Jeg hoster igjen og tenker på kommende generalforsamling.

onsdag 2. november 2022

Jeg hoster igjen.

Klokka er halv fem, og jeg er oppe. I senga ble jeg bare liggende å hoste. Det begynner alltid med de små boblene i lungene, bobler som jeg føler sprekker og til slutt må jeg hoste det opp. Da kjenner jeg at det er slim sånn som vi alle har det når vi er forkjølet.

Nå vet jeg ikke lenger hvorfor det skjer. Hjemme får jeg denne tilstanden når det er vått og kjølig. Her får jeg det oftest her inne på bungalow-området og begynte å tro på at det var gresspollen som forårsaket det hele. Men i natt kom det når jeg lå i senga, og nå når jeg sitter ute på terrassen i mørket, roer det hele seg. Det er ikke lett å forstå.

Så jeg får fortsette å følge med, slik astmalegen sa. Følg med på når og hvor du har det best, og så får du ta hensyn til det. Mente astmalegen som jeg hadde i Skien og Porsgrunn. Nå har jeg fått høre av den nye astmalegen i Tønsberg, at Nguyen som han heter, har flyttet til Drammen og startet egen praksis der.

I borettslaget har vi kommunikasjonsproblemer.  

Styret liker ikke å informere om det de gjør og lager dermed problemer av ingenting, og nå har dette gått så langt at styret selv har kastet kortene og har innkalt til ekstraordinær generalforsamling der vi skal velge nytt styre.

Den siste tiden, mens vi var hjemme, drev et av styremedlemmene med provokasjon. Vi har to parkeringsplasser i den øvre delen. Den ene er en HC-parkeringsplass og den andre er for alle. Det er den siste parkeringsplassen den ene styremedlemmet har okkupert. Det rareste er at den ligger lengst mulig unna der dette styremedlemmet har leiligheten sin.

Dette styremedlemmet har også kapret posisjonen som «skriver», så når vi henvender oss skriftlig til styret, så er det han som kaster seg over tastaturet på pc’en sin og svarer. Og svarene er sjelden positive.

Sånn som da denne innkallingen kom, avtalte vi med en annen beboer at de skulle få fullmakt til å stemme for oss, så vi skrev fullmakten og signerte den elektronisk. Dette hadde jeg forresten aldri gjort tidligere, så da ble jeg en erfaring rikere.

Men det gjorde ikke «styremedlemmet». Han mente at denne fullmakten kanskje ikke var gyldig og mente at vi måtte ta utskrift, signere for hånd, «skanne» den og sende den som vedlegg til epost. Det er bare det at vi ikke har tilgang, verken til skriver eller skanner her vi bor.

Selvfølgelig kunne vi finne et kontor som kunne hjelpe oss, men vi tenkte at i denne digitale verden må det da være enklere å gjøre alt elektronisk. Men som sagt, det gjorde ikke «styremedlemmet» som ikke klarte å åpne vedlegget som vi hadde signert elektronisk.

Så den som skulle ha fullmakten forsøkte å introdusere data-alderen for «styremedlemmet», og etter mye fram og tilbake gikk det hele i orden.

Men i mellomtiden hadde «styremedlemmet» undersøkt gyldigheten av vårt elektronisk signerte dokument med USBL som svarte at vi alle kunne gjort det mye enklere. En vanlig epost er nok, mente USBL.

Men nå hadde jeg blitt så ergerlig at jeg sendte en epost direkte til styrelederen der jeg spurte om hele styret stilte seg bak det «styremedlemmet» skrev. Årsaken til min undring er at vi, når vi skriver noe til styret, får svar nesten før vi har trykket på send-knappen. Og da, tenkte jeg, da kan ikke resten av styret være informert.

Men styrelederen svarte og sa at hvis «styremedlemmet» skrev «for styret», så står styret bak «styremedlemmet». Det er bare den haken, at «styremedlemmet» sjelden gjør det. Han skriver bare navnet sitt og styremedlem, men det får vi ta en annen gang, tenkte jeg.

I stedet kommenterte jeg svaret mitt til styrelederen med at vi ennå ikke hadde fått innkalling til denne famøse ekstraordinære generalforsamlingen, og svaret kom prompte. Fra styrelederen. Vi har ikke krav på å få annen innkalling enn brev i postkassa, selv om vi ikke har tilgang til postkassa når vi er på Gran Canaria. I henhold til USBL, skrev styrelederen. Ja, ja, det er vel dette med informasjon da, denne informasjonen som styret absolutt ikke liker.

Dette er altså sånn jeg tenker når vi oppholder oss utenlands for en tid. Takk for oppmerksomheten til deg der du er. Hilsen Terje fra https://vestfoldingen.com

Et bilde fra i vår vandring i går.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Jeg hoster igjen og tenker på kommende generalforsamling.

  1. ivar fitje sier:

    Hei Terje,Et par spørsmål fra en interessert leser.  Blir styremedlemmene betalt noe for sitt arbeid?  Hvis svaret er nei, hvorfor tror du de er interessert i å gjøre dette?  Hva har de å tjene på å være så «vanskelige og hemmelighetsfulle»?  Ble de valgt med stor støtte av beboerne?  Hvorfor vil ikke du prøve å bli med i styret?   Du behøver ikke å svare meg, men ville bli glad over å se noen av disse spørsmålene besvart i ditt normale daglige innlegg. Lykke til og pass på astmahosten.  Jeg husker min far hadde astma og noen ganger kunne han knapt puste. Selv om han døde for over 50 år siden kan jeg fortsatt huske hans meget pipende og plagsomme pusting.  Og legene kunne ikke gjøre noen ting… Hilsen fra Ivar i Moraira hvor solen skinner og vi i går hadde Alle Helgens dag med 25 eller 26 grader og natten 18.  Ideelt!!

    • Ingen lønn. Bare et restaurantbesøk eller to i forbindelse med et eller annet. De fleste beboere er eldre mennesker som ikke ønsker å bruke tida si til sånt, og som var glad for at noen sa ja. Jeg har sittet i styret, men trakk meg i protest og mistillit til styrets evner. Tja, hvorfor de kjemper for å sitte i styret, vet jeg ikke. Godt år i Moraria.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s