Klokka er seks om morgenen.

Klokka er seks om morgenen,

og jeg har hatt nesten en hel natts søvn uten de store puste- og hosteproblemene. Akkurat nå jobber jeg med å få renset lungene. Det piper og rasper når jeg puster, jeg drikker masse vann og kanskje det blir bedre utover dagen.

Samtidig leser jeg nyhetene fra de forskjellige mediene, og det er interessant å se hva folk er opptatt av. Egentlig er det jo journalistene som styrer det hele, og vi lar oss styre. Sånn er det bare.

I den norske nettavisen

Canariajournalen her nede leser jeg at det hagler med fly fullt med turister, men dette har vi hørt i flere uker allerede uten at det synes i trafikkbildet. Det er nok mest en ønskedrøm for dem som har interesser i turistinntektene.

Nå hagler det med fly fra Norge på Gran Canaria (canariajournalen.no)

De store norske avisene

har som hovedoppslag alle dødsfallene under halloween-feiringen i Sør-Korea. Trengsel og store menneskemengder ser ut til å være den store årsaken. Blant utlendingene er det visst også norske statsborgere.

Sør-Korea: 151 døde i halloween-tragedie – VG

Selv om vi ikke har den samme nærhetsfølelsen til det europeiske kontinentet når vi er her nede vest for Afrika, så følger vi med.

Aftenposten skriver om disse tretti nynazistene

fra forskjellige land som demonstrerte ved å marsjere gjennom Universitetsgata i Oslo der det ble arrangert Kulturdag for barn og voksne.

Barna lekte og deltok på arrangement i høstsolen. Så kom nynazistene. (aftenposten.no)

Klokka er stilt tilbake

en time klokka tre i natt, leser vi i ABC Nyheter, og tenker at dette med sommer- og vintertid burde vært avskaffet for lengst. Vi har det samme her nede på Gran Canaria.

Og nettavisen Canaria7

forteller at kommende helg, fjerde til sjette november, er det messe i Vecindario «Feria del Sureste» der vi får se lokale produsenter av alt mulig, samt lokal underholdning av mange slag. Vi tar nok en tur til Vecindario i løpet av den helgen.

Sørøst-messen returnerer med 160 boder, et eksempel på bærekraft og selvforsyning | Kanariøyene7 (canarias7.es)

Vi kan også lese

at en båt med førtiåtte innvandrere ble plukket opp fra havet nær Lanzarote lørdag morgen, og helsemyndighetene sier at alle var ved god helse.

Reddet en båt med 48 innvandrere, åtte mindreårige, i farvannet i Lanzarote | Kanariøyene7 (canarias7.es)

Fra Ukraina hører vi

at Russland vil trekke seg fra kornavtalen som skal sørge for at de fattige landene i verden skal få matkorn fra Ukraina. Over etthundre og sytti skip ligger fullastet og venter på å slippe ut med lasten sin. Jeg har nettopp lest boken «Krigsherren i Kreml» og forstår etter hvert at den samvittighetsløse Putin spiller sjakk med menneskebrikker med verdenssamfunnet.

Russland bryter kornavtale med Ukraina etter stor angrep mot Krim – NRK Urix – Utenriksnyheter og -dokumentarer

Denne kaktusen har fått navnet «El asiento de la suegra» (svigermors sete).

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s