En ny våkenatt som jeg brukte på Putin.

lørdag 29. oktober 2022

Jeg har hatt en ny våkenatt, men jeg kan ikke skylde bare på musikken fra den nærliggende rockekaféen denne gangen, selv om den holdt det gående til klokka fire i natt.

Det var derimot lungene mine som ødela søvnen, enda en gang, men sånn var det hjemme også, så da så. Her er det i alle fall varmt sånn at jeg kan ha døra oppe.

Når jeg leser det jeg selv har skrevet, ser jeg at jeg ofte skriver at jeg sliter med pusten, og det er nok riktig, men jeg har også flere gode dager, sånn som i går da jeg kjørte meg ganske hardt opp til San Fernando.

Takket være våkenatten ble jeg ferdig med boka om Putin av Aage Storm Borchgrevink. I over tjue år har Putin holdt det gående med kriminalitet sammen med de russiske mafiabossene og de hemmelige tjenestene. Sånn har han klart å holde seg ved makta og stadig økt sin formue. Og når noen har stått i veien, har han sørget for arrestasjoner eller i verste fall drap. Fascinerende og skremmende lesing.

Men ambisjonene hans er verre enn jeg trodde. Ukraina er bare en midlertidig jobb, leser jeg. I beste sendetid på TV har folk i systemet diskutert invasjon av Polen også. Men Putin vil helst dekke hele Europa, i alle fall det gamle Sovjetunionen.

Her er forresten bildene fra turen opp til San Fernando:

Frisk gange langs carreteraen mot San Fernando:

Nesten sikt ut mot havet mellom hotellene:

Noen bruker dette stedet til en liten pit-stop:

Og her traff jeg på ei kjekk jente som jeg spiste gaspacho med:

Og på hjørnet der nede ser vi tapasrestauranten CaPaco:

Og nærmere:

En liten park:

Denne kaktusen har fått et spesielt navn «la silla de la suegra» eller «svigermors stol».

Et av smugene som fører til noen av butikkene i San Fernando:

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s