En uke på Kreta.

En uke på Kreta med jentene,

fire voksne og en tre-åring, har gitt en god avkobling fra hjemlige nyheter. Det er jo helt andre ting jeg tenker på når vi oppholder oss på ei øy i Middelhavet. Mer av typen «hva er været i dag» og «hvor skal vi spise i dag».

Men i morgen kommer hverdagsnyhetene som sikkert dreier seg om strømpriser og hva Putin har funnet på nå. Og det er jo viktig for oss alle i den vestlige verden. Ikke bare for oss nordmenn.

Akkurat i dag er klesvask prioritet nummer en. Og i kveld skal vi på kino igjen. Før vi reiste så vi den nye «Utvandrarna», og i dag har vi bestilt billetter til «Krigsseilerne».

Som tidligere sjømann har jeg møtt mange av dem som opplevde disse forferdelige årene om bord i forskjellige skip, og de som klarte seg godt mentalt, snakket lite om sine opplevelser, men en sen kveld ble jeg sittende og prate med en av dem som også var med på invasjonen i Normandie som soldat. Sjømannstiden pratet han lite om, men invasjonen ble beskrevet med få ord: «Vi løp, vi kastet oss ned, reiste oss opp igjen og løp». Denne beskrivelsen husker jeg godt. Han nevnte ikke et ord om skyting.

Bildene som kommer her, er fra Kreta, fra en dag da jeg gikk en tur opp i fjellet der olivenlundene florerte.

Jeg fulgte den gule ruta
En av mange olivenlunder
Her oppe dukket det også opp et fjøs med rautende storfe
og en inngjerdet privatbolig

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s