I går falt alt på plass.

I går falt alt på plass når det gjelder oppholdet på Gran Canaria. Det siste var perioden fra åttende januar til nittende mars. I den perioden skal vi bo to forskjellige steder. Den første perioden på Danubio og den siste i det området der vi har bodd flere ganger tidligere.

Men i morgen er det familietur til Kreta, og det gleder vi oss til alle sammen.

Og så til noe av det jeg har tenkt på i det siste, mens jeg hører og leser i avisene.

Diktatur er nok best,

mener stadig flere landssjefer og mange forsøker nok å forstå Putins Russland som er i gang med å ødelegge et helt land med deres befolkning.

I dag er det møte mellom den russiske og den kinesiske ledelsen, og jeg forstår at de stadig blir tettere allierte. Kanskje ikke så merkelig. To autokratiske land som søker sammen, fordi ingen av dem liker at befolkningen skal ha noen form for innflytelse.

Jeg leser for tiden «Hviskende Skygger» av Jan-Philipp Sendker, en bok som er nummer en i en trilogi som forfatteren kaller sin Kina-trilogi. Det er lettere å forstå Kina når vi leser om mennesker i forhold til sin lokale ledelse, og hvordan det er å leve i et sånt samfunn.

Og problemene med energileveringen

øker stadig. EU jobber med å finne ut hvordan de skal kunne redusere prisene på gassen, samtidig som det ikke må resultere i økt forbruk, for det er jo mangel i den vestlige verden.

Det samme er problemet innenlands her hjemme. Noen mener at vi kan sikre oss en fast lav pris på strømmen, uten at vi øker forbruket. Dette er tullprat sett fra en markedsførers synsvinkel. Øker prisene, går forbruket ned. Senkes prisene, går forbruket opp. Alt annet er ønskedrømmer fra dem som vil redusere utgiftene sine.

I dag sto en idrettsleder fram og mente at idrettshallene og ishallene må få strøm til lavere pris. Ellers slutter ungdommen å komme, mente hun. Og strømmen kjøper vi fra Europa for tiden, siden vi ikke kan produsere nok på grunn av manglene vann i bassengene våre.

Børstefabrikken Jordans søppeldeponi

viser at private bedrifter og personer alltid tenker økonomi framfor natur, hvis ikke det offentlige gir beskjed om hvordan ting skal ordnes. I skogen utenfor Flisa har Jordan tømt feilvare av plast i skogen, uten å ta ansvar for hvordan og hvem som har ansvar for å rydde opp.

Tusenvis av tannbørster er dumpet i skogen. Nå må grunneier og Åsnes kommune rydde opp – NRK Innlandet – Lokale nyheter, TV og radio

Wagner-gruppa

er det noe som heter i Russland. Straffedømte voldsforbrytere som slipper ut fra fengsel etter seks måneder i kamp i Ukraina. Hvis de overlever.

Dette minner meg om historier som vi har hørt om fra Nazi-Tyskland. Går det an å se for seg at vi i framtida kan samarbeide med et sånt land?

Wagnergruppen – Wikipedia

Wagner-gruppen:- De har et skittent rykte (forsvaretsforum.no)

Blomsterbillde fra Gran Canaria

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s