Lojalitet, strømprisene, mindre til de svake, Acer og hytta.

Lojalitet.

Betyr lojalitet noe som helst? Og når er det viktig å være lojal?

Dette er noen av spørsmålene som jeg stiller til meg selv i disse dager.

«Vi sender gass og olje til Europa, og det får være nok. Vi må tenke på oss selv».

Sånn lyder mange kommentarer på internett når avisene har lagt ut en artikkel om viktigheten av å bistå resten av Europa med energi.

Og europeiske økonomiske medier kommenterer på sin måte. Norge er en krigsprofitør, leser vi, og tjener penger på krigen i Ukraina og energimangelen i Europa.

Pengene som nasjonen tjener går inn i oljefondet og gir Norge som nasjon sikkerhet for fremtiden, men vi kan ikke bruke disse pengene nå, for da kjøper folk ting og tjenester for disse pengene, noe som skaper inflasjon, økte priser og risikoen for høyere lånerenter. Noe som igjen rammer lånekundene.

Strømprisene.

Fredag ettermiddag kom meldingen om at noe kan skje med strømprisene i hele Europa. Les her:

Mindre til de svake og mer til de velstående.

Høyre får stadig økende tilslutning, noe som betyr stort sett samme politikken som nå, men mindre til de svake og mer til de velstående. Det er jo det som er essensen i en høyrepolitikk. Og det er oss velgere som bestemmer hva slags vekt vi vil ha. Flertallet bestemmer. Det er demokrati.

Frp stemte ikke imot ACER.

Endelig har vi fått bekreftet at det var stor enighet om norsk tilslutning til ACER da Høyre la forslaget fram for stortinget. Frp stemte ikke imot. Bare les artikkelen under.

Faktisk.no: Disse partiene stemte for Acer i Stortinget (msn.com)

Steng av hytta.

Noen hytteeiere bekymrer seg for strømprisene på hytta, noe jeg forstår, men jeg forstår ikke hvorfor de absolutt må oppholde seg på hytta når de bor et annet sted. Steng av hytta og sørg for at vannet ikke fryser. Dette koster i tilfellet under ti tusen kroner. Som fratrekk går kjøring til og fra hytta, så kanskje Petter sitter igjen med et overskudd etter vinteren.

Hytteeier Petter frykter 100.000 i strømutgifter i vinter – VG

Fra Gran Canaria

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s