Du lurær på så mye.

«Du lurær på så mye du, Terje»,

sa en kamerat til meg en gang. 

Ja, jeg gjør kanskje det, og i dag lurer jeg blant annet på om mange bønder er ufaglærte? Om de rett og slett har utdannelse i det de driver med?

I Norge er de fleste utdannet i sitt yrke, men ofte leser jeg om noen som «tok sjansen» og kjøpte en landbrukseiendom. Sånn tilfeldigvis. Og uten formell landbruksutdannelse. Det er dette som gjør at jeg undres.

Andre overtar en landbrukseiendom etter foreldrene sine. De har jo vokst opp med gården, sier de, og lært av mor og far. Også uten formell landbruksutdannelse.

Så leser jeg at mange bønder ikke får gården til å «gå rundt» økonomisk. Og det er kanskje da ikke så merkelig hvis de ikke har noen formell utdannelse i faget sitt.

Her forleden leste jeg om et par bønder som hadde svært god utdannelse i det de drev med i arbeidstiden. Det var bare det at det ikke dreide seg om landbruk. Selv om de kalte seg bønder eller deltidsbønder.

Da tenker jeg at bondeyrket vel er det eneste jobben der vi ikke trenger formell skolegang.

Hilsen https://vestfoldingen.com

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s