Vil NATO til slutt gjøre noe aktivt i Ukraina?

mandag 29. august 2022

Det er høst i Sandefjord.

Temperaturen sier det. Fjorten grader klokka ni betyr at det er høst. Spesielt siden sola skinner fra en skyfri himmel.

Vi bor rett ved en gangvei i til en av kommunens skoler, og skoleelevene har passert for lengst for å starte skoledagen sin. Så det ser ut til at det ikke er streik ved denne skolen. Ennå.

Russland kan ikke vinne angrepskrigen sin.

Vi har gang på gang hørt at Russland ikke kan vinne denne angrepskrigen i Ukraina. For hvis de vinner, er risikoen til stede for at de erfarer at de kan angripe andre nærliggende stater neste gang, uten at noen stopper dem. Og Norge er ganske nærliggende med grense til dette aggressive landet.

Dessuten kan Putins Russland påkjære at de tok Finnmark fra Tyskland i slutten av siste verdenskrig og har dermed rett til å overta vårt nordlige fylke.

Kan landene i Vesten da sitte og vente på hva Putin finner på. Eller bør NATO gå inn i Ukraina Vest inklusive Kiev, da etter avtale med Ukraina som en støtte for Ukraina.

Stoltenberg advarer om Putins planer i nord | ABC Nyheter

I dag hørte jeg på et intervju med en Russland-kjenner. Hun mente at det er lite tale om Russland som nasjon og deres ønsker.

«Dette gjelder bare en person», sa hun, «og denne personen heter Putin. Han vil sitte som leder til han dør. Dette er hans mål. Og derfor starter han kriger så snart han registrerer at russere flest ikke vil ha ham lenger. Hver gang dette har skjedd har han startet aktiviteter der han peker ut noe eller noen som kan ses på som fiende av Russland».

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s