Hvem vil ha økte boligrenter?

tirsdag 9. august 2022

Det nærmer seg energikrise

i hele Europa, leser jeg i de forskjellige media, og det samme gjelder også i Norge. Men vi er garantert nok strøm, hører jeg.

Årsaken er at hvis ikke vi kan produsere nok strøm til eget bruk, så får vi tilført strøm fra andre land i Europa. Derfor er det viktig at vi er solidarisk med våre medland. Vi sørger for at vi leverer så mye gass som vi klarer, siden det er den viktigste energikilden for de fleste europeiske land.

Når det gjelder strøm, er vi avhengig av at innsjøene våre har nok vann, slik at vi kan produsere nok til eget bruk. Men siden vi er koblet sammen med andre land, er det ikke nok å tenke «Norge først». Vi må være solidariske med resten av Europa. For den dagen vi ikke kan produsere nok, kan vi få strøm fra andre land i Europa. Forutsatt at de har nok til å kunne produsere.

Når det er mangel på et produkt, vil prisene øke. Slik er det bare. Og sånn er det med strøm også. Er det ikke nok, vil prisene øke, og det er dette vi merker nå.

Alle er engstelige

for at de personlige utgiftene øker. Og engstelige mennesker slår fra seg. Akkurat nå er det regjeringen folks engstelse og sinne retter seg mot. Og de to som er mest utsatt, er statsministeren og finansministeren. Akkurat som de alene kan ordne opp.

Jeg husker en finansminister som sa høyt og tydelig. Det er min jobb å sørge for at vi bruker minst mulig av de statlige kronene. Og det er det finansministeren gjør, når han gjør jobben sin. Da slipper vi økte problemer med rentene våre. Og hvem er det som ønsker at rentenivået øker? I alle fall ikke de som har store lån. Og det er etter hvert en stor andel av befolkningen.

Hilsen

https://vestfoldingen.com

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s