Pappa hadde så lyst på speilegg. Og vet du hva? Han greide det.

onsdag 3. august 2022

Konfliktene i verden øker.

Eller gjør de egentlig det? Dette blir kanskje satt litt på spissen av Pelosis besøk i Taiwan. Taiwan som Kina mener er innenfor deres interesseområde, mens taiwaneserne selv mener at de er selvstyrt. Og satser på at USA støtter dem i dette.

Jeg leser i kommentarfeltene at også noen nordmenn heller til den oppfatningen, at Kina eier Taiwan, men når vi leser Taiwans historie er dette ikke helt klart.

Også Russland har sånne tanker om sine naboland, og mener at Ukraina ligger innenfor deres interesseområde, så derfor kan de lett bestemme seg for at det er de som skal styre dette landet. Uansett hva landet selv mener.

Det som er skummelt, er at disse nesten diktatoriske landene ser ut til å vinne fram med sine meninger og gjøremål. Kanskje fordi vi i den demokratiske delen av verden, er for beskjedne til å gjøre noe med det som skjer.

Dette er noe av det jeg tenker på,

mens jeg gjør unna morgenstellet mitt. Inger Johanne skal til kaffemøte i byen, så jeg må raske på sånn at jeg rekker å spise egget mitt før det blir kaldt.

For å unngå at noen tror at det alltid er Inger Johanne som ordner frokosten, så må jeg avbryte disse tankene. Det hender at også jeg ordner med frokosten. Og jeg kan også koke egg. Til og med steke egg, selv om en av mine døtre fortalte til Inger Johanne etter at hun kom hjem fra en skoletur: «Pappa hadde så lyst på speilegg, og vet du hva? Han klarte det». Det var lett å imponere sånne døtre.

Og nå er han Verrett i gang igjen

med sine helbredelseskunster. Det samme har jo disse religiøse predikantene holdt på i alle år, de som lover både det ene og det andre. Bare vi betaler. Noe som for det meste går ut over eldre mennesker som tror på det sjarlatanene sier.

Det som er synd for kongefamilien er at de skal slite med sånt. Men dette gjelder jo mange familier.

Jeg tenker mer på at det er derfor vi ikke burde satse på monarkiet på sikt. Vi har hittil hatt flaks og gått klar av det meste. Men plutselig en dag sitter vi med en kongefamilie som ikke passer til denne rollen.

Nå sier jo dette sjaman-paret at de sannsynligvis flytter ut av landet, akkurat som en tidligere prinsesse gjorde. Og da vil nok det hele gli over.

Ikke for det. Jeg ville nok allikevel satse på republikk i stedet for monarki. Det er sikrest sånn.

Sjaman Durek er medlem av kongefamilien på et vis – Dagsavisen

Og været endrer seg raskere og raskere.

I denne artikkelen leser vi at det i 2014, altså for åtte år siden, ble spådd sterkt økende temperaturer i 2050. Problemet er bare at vi har fått disse temperaturene allerede i år. Og vi vet alle at vi må gjøre noe radikalt for å redde oss selv fra denne situasjonen.

Klima – – Verden blir ugjenkjennelig (dagbladet.no)

Hilsen Terje

https://vestfoldingen.com

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s