Strøm, mobilbank og enerett til vannkanten.

torsdag 28. juli 2022

Hva er det jeg leser?

Ukraina har kapasitet til å levere strøm til resten av Europa. Dette er det vel få som vet? Med det gjør ABC Nyheter. Bare les her:

Zelenskyj vil levere mer strøm til Europa (msn.com)

Og nå jobber bankene igjen

for at vi skal skjerpe hjernene våre. Det er ikke mange årene siden at vi måtte gå over til mobilbank i stedet for kodebrikke for å komme inn på kontiene våre. Nå har yngre datamennesker funnet ut at vi må over til noe annet. Og hva dette er, vet ikke jeg. Spesielt veldig bra for oss eldre som på nytt må lære oss noe annet. Bra for hjernecellene, tenker jeg.

Og her i Sandefjord

diskuterer to politikere om hvem som har skyld i at tilgangen til kystlinjen er nesten helt borte. Noen partier hegner mest om allmennhetens tilgang til kystlinjen, mens andre forsvarer at den private eiendomsretten er viktigst. Vi vet alle hvilke partier vi snakker om.

Egentlig er det ikke lett å forstå.

At en fisker får rett til båtplass og hus i tilknytning til vannet er ikke merkelig. Men at det skal være mulig å kjøpe seg enerett til vannkanten, synes jeg er merkelig. Det er dette med «enerett» som burde vært avskaffet stort sett overalt der det er mangelvare. Og området fra vannkanten og noen titalls meter innover land burde i alle fall være reservert allmennheten.

For noen år siden reiste vi til Kroatia. Bildene her er fra øya Mali Losinj. Der var det forbud mot bygging i vannkanten. Og vi gikk langs vannet rundt hele øya. Veien gikk blant annet gjennom et hotell som hadde fått tillatelse til bygging, men de måtte akseptere at veien gikk rett gjennom hotellets patio og ikke utenfor.

Hilsen

Terje i https://vestfoldingen.com

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s