Det er mye jeg lurær på.

onsdag 27. juli 2022

Det er mye jeg lurær på.

Som en kamerat en gang sa til meg. «Du lurær på så mye du, Terje. Akkurat som onkel. Han lurær på så mye han også».

I Dagsavisen her om dagen, leste jeg om at Kina har kommet med sterke advarsler mot amerikanerne, siden Pelosi har planlagt å besøke Taiwan. Ei øy som kineserne mener ligger innenfor deres interesseområde. Akkurat som Russland mener om Ukraina som de mener ligger innenfor deres interesseområde.

Det jeg undrer meg på, er hvorfor så mange nordmenn kommer med så mange Kina-vennlige kommentarer, blant annet på facebook, mens de hakker vilt på amerikanerne som er våre allierte og demokratisk styrt. I alle fall foreløpig.

Det går jo mange diskusjoner

rundt årsaken til at antall autokratiske eller diktatoriske land stadig øker. Alt mens demokratisk styrte land har en sterk tilbakegang. Selv innenfor NATO. Som for eksempel Ungarn og Tyrkia. Er det sånn at stadig flere vil ha én sterk person på toppen? I stedet for våre demokratiske idealer?

Kina er i ferd med å bli verdens største stormakt. USA går i retning av en borgerkrigslignende tilstand. Kina er autokratisk styrt, mens USA er demokratisk styrt.

Erdogans Tyrkia kjøper våpen fra Russland og kjefter på NATO der flertallet vil ha med Finland og Sverige. Mens de selv er medlem av NATO.

Tyrkia er ikke akkurat det mest demokratiske landet vi vet om, men de får lov til å ri flere hester på en gang. Venn av Russland og alliert med NATO. Det er ikke lett å forstå. Beliggenheten er nok forklaringen på det, tror jeg.

Kina med kraftige advarsler mot USA over Pelosis planlagte Taiwan-besøk – Dagsavisen

Sånne ting lurer jeg på. Ha en fin dag der du er.

Hilsen

Terje i https://vestfoldingen.com

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s