Det føles ikke greit å bli lurt.

Søndag 15. november 2020

I fire år har vi jobbet med Inter Eiendom for å få det vi betalte for da vi kjøpte leiligheten vår her i Mo Terrasse, og nå er saken over for vår del, så dette er avslutningskommentaren fra min side.

En takk skal Sandefjords Blad ha

som tok opp saken, selv om borettslaget vårt ga seg i ekstraordinær generalforsamling mot seks stemmer som ville gå videre med saken, og utbyggeren vår sitter igjen med et kjempeoverskudd, atten millioner uttalte de selv i intervju med avisen. Mens borettslaget fikk en liten erstatning som plaster på såret.

For utbyggeren

er dette nok dette en liten sak, siden de er vant med rettslige tvister, mens våre medbeboere er eldre og litt engstelige.

Jeg tenker tilbake

og husker da vi for fire år siden begynte å skrive leserbrev for å få rettet avisens oppmerksomhet på utbyggerens lureri.

Det hele startet

da vi satt på kontoret til eiendomsmegleren og lyttet henført til utbyggerens representant som la ut om hvor moderne vår leilighet skulle bli. Hele borettslaget skulle varmes opp ved hjelp av energibrønner som skulle bores dypt ned i grunnen. Dette skulle bli svært miljøvennlig og en spesielt prisgunstig oppvarming. Og vi fikk gode følelser og skrev under på kontrakten.

Noen måneder etter

innflyttingen var det noen som spurte om hvor det ble boret, og vi ble nysgjerrige og benyttet anledningen til å spørre da representanten for utbyggeren var innom for å selge en av de to siste leilighetene. Men han bare smilte og sa noe som vi ikke forsto, så vi tok dette opp med et par andre beboere og skjønte etter hvert at brønnboringen bare hadde vært et lokkemiddel for å få oss til å skrive under på kjøpekontrakten.

Da det gikk opp for oss

at vi hadde blitt grundig lurt, begynte vi å skrive leserbrev til lokalavisen vår i håp om at avisen ville forstå at de hadde en god sak som de kunne fylle sidene med. En av journalistene mente at avisen ikke ville ta dette signalet, for som han sa, avisen tjener jo mye mer på vår motparts annonsering enn på vår sak. Men til slutt var det allikevel en journalist som responderte.

Vi hadde da vårt vinteropphold

i Playa del Inglés på Gran Canaria, men avisens mann sa at vi kunne kontakte ham når vi kom hjem, et råd vi fulgte. Og dermed var saken i gang i avisen. Borettslagets styre kunne ikke lenger se bort fra at vi alle hadde blitt lurt, og dermed var vi alle sammen i borettslaget i samme båt.

Følelsene vi sitter igjen med

etter å ha blitt lurt så grundig, er ikke gode. Vi har betalt for noe vi ikke har fått og utbyggeren sitter igjen med god gevinst og er svært fornøyd etter det vi leser i avisen.

Men hva med utbyggerens renommé?

Tenker de ikke på at de har en drøss med prosjekter i byen, prosjekter som skal selges. I avisen har jo folk lest at dette er et firma de ikke kan stole på. Men de stoler vel på at glemmekurven er bratt, men noen av oss glemmer nok aldri. Følelsen av å bli lurt, er ikke spesielt god.

https://www.sb.no/nyheter/bolig/mo-terrasse/da-inger-johanne-og-terje-flyttet-inn-i-den-nye-leiligheten-var-ikke-alt-som-i-prospektet/s/5-73-692282

https://www.sb.no/gjorde-om-pa-oppvarmingssystemet-i-siste-liten-uten-a-informere-kjoperne-na-tar-borettslaget-saken-til-retten-vi-finner-oss-ikke-i-det/s/5-73-1154118

https://www.sb.no/borettslaget-og-inter-eiendom-kom-ikke-i-mal-i-rettsmeklingen-nytt-forsok-i-november/s/5-73-1181308

https://www.sb.no/enige-for-ny-rettsmekling-borettslaget-pa-mo-far-600-000-kroner-i-erstatning/s/5-73-1231672

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s