Noen sitter tett-i-tett.

Lørdag 2. mai 2020

 

Dagene går

som de bruker å gjøre, slik vi har blitt vant med etter at vi kom hjem fra Gran Canaria tredje mars og måtte i karantene få dager etter hjemkomst, noe som var ganske så uventet siden vi ikke hadde hørt om noen influensa der nede på øya i sør.

I dag har femtiåtte prosent av kanariske innbyggere ikke forlatt hjemmene sine siden Covid-19-pandemien slo til. Dette er basert på en telefonisk undersøkelse gjort i går. I dag hadde Tenerife tre dødsfall. Gran Canaria ingen. Dette ser bedre ut. Kanskje vi kommer oss sydover i løpet av høsten?

 

Den spanske filmserien Gran Hotel.

I går var vi ferdig med den spanske filmserien Gran Hotel. Over seksti episoder, så det har tatt lang tid, men med spansk tale var det veldig hyggelig. Takk for tipset som vi fikk fra Inger og Knut. Nå ser vi etter andre spanske filmer eller serier.

 

Noen sitter tett i tett.

Vi blir fortsatt minnet på at vi skal holde oss i mindre grupper og med minimum en meters avstand mellom hver person. To-meters regelen har blitt endret til én meter, heldigvis.

De aller fleste er flinke, men vi ser, også i vårt borettslag, at folk menger seg tett i tett sammen i grupper. Dette skremmer. Oppfatter vi ikke det myndighetene sier, eller er det bare på trass. Dette irriterer mange av oss. Men vi skal ikke være politi, har helsemyndighetene sagt, så vi må bare akseptere at noen velger sitt eget private løp. Dumt er det i alle fall, siden det kan gå ut over oss alle.

 

Og Trump er ute på nettet

med å skjelle ut Kina. Han mener at han vet mye mer enn alle andre i hele verden. Han er svært unik, denne amerikanske presidenten. Han som vet alt.

Jeg tenker også på dem som har stemt og stemmer på denne karen. Nei, USA er ikke det de var. Stakkars primitive nasjon som ikke har klart å sikre sin befolkning med lover, både når det gjelder helse og generell undervisning og kunnskap om det som skjer i verden.

 

Høyre fosser fram

på siste Gallup. Det er ikke noe merkelig i det. Det er jo de som har regjeringen. Frp mister mye mer enn Høyre går fram, noe som vel betyr at gruppen Høyre og Frp til sammen har fått færre tilhengere.

For oss som ikke har noe til overs for Frp, gir dette gode signaler. Det er godt at de trakk seg fra regjeringssamarbeidet før Covid-19 kom over oss.

 

Marocco i krigstid.

Nå har vi funnet en ny spansk serie på Netflix. «Marocco i Krigstid» heter serien og er en romantisk actionfilm med basis i RIF krigen mellom Spania og Marocco i 1920-1926. Dette blir bra for vår spansk.

2020 05 01 - Las Palmas

Las Palmas uten mennesker

2020 05 01 - sitte tett i tett

Noen sitter tett-i-tett

2020 05 01 - Gran Hotel

Den spanske serien Gran Hotel

2020 05 01 - Stakkars USA

Trump igjen

 

 

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s