Har vi så få mennesker som er habile til landets viktigste stillinger?

Fredag 1. mai 2020

Gratulerer med dagen til dere alle sammen.

I dag tenker jeg på saker som ikke har noe med Covid-19 å gjøre.

Har vi så få mennesker som er habile til landets viktigste stillinger?

Det største problemet i disse dager er vel utnevnelsen av lederen for oljefondet. Det blir stadig mer støy rundt denne utnevnelsen. Og flere detaljer dukker opp. Skatteparadiser og kameraderi med norske politikere og andre som har stor innflytelse i landets ledelse.

I går dukket det opp en ny sak med en statsråd som er involvert både i kretsen rundt vårt største flyselskap og i departementet som er med i behandlingen av støtte til det samme flyselskapet.

Og bøndene er fornøyde med årets forenklede oppgjør. Slik høres det i alle fall ut i dag. Noen etterlyser utenlandsk billig arbeidskraft til planting, luking og høsting av grønnsaker, men samtidig har vi mye ledig norsk arbeidskraft, så denne må NAV kunne hente inn. Noen bønder sier at det er viktig med erfaring. Jeg har jobbet med alt dette som gutt, og vi lærte raskt, mens bonden og de erfarne damene rundt oss, inspiserte arbeidet vårt.

Det er godt at vi har valgt mennesker som er i stand til å ta beslutninger rundt alt det som skjer. Vi lesere er i hvert fall ikke habile til denne jobben, men vi kan godt si det vi mener.

Ha en fin dag.

2020 05 01 - Tangen

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s