Surdeigsbrød nummer to er ferdig stekt.

 

Tirsdag 2. april 2020

 

Surdeigsbrød nummer to er ferdig stekt. Ingrediensene var både svisker og nøtter, og deigen ble ganske så klissete, men fantastisk godt, men så passet vi på at kjernetemperaturen ikke passerte åttisju grader.

«Det er første gangen jeg har vært med på å passe på kjernetemperaturen», sa Inger Johanne, men det var det vi leste i oppskriften, så da så.

Nå skal vi snart hente surdeig nummer to fra kjøleskapet for å se om den lever, og da kanskje vi følger oppskriften i «surdeig.no». Vi får prate om det. Noe skal vi jo gjøre.

 

Den norske krona.

Fortsatt skriver mange om at den norske kronen stadig taper sin verdi i forhold til andre valutaer. Da har de ikke fått med seg utviklingen den siste uka, da verdien har økt daglig. Men foreløpig er jo ikke dette så interessant, siden vi må holde oss innenlands.

 

Syttende-mai-feiringen.

Porsgrunn er den første kommunen som toner flagg og beslutter at syttende-mai-feiring i sentrum avlyses. Snart kommer nok andre kommuner etter, og dermed blir det kanskje hjemme-feiring over hele landet. Dessverre bare med egen husstand. Men sånn blir det vel i hele landet.

 

Hyttebeboere som ikke har forstått.

Det er ikke bare hyttekommunene i grisgrendte strøk som sliter med hyttebeboere som ikke klarer å innordne seg. I dag hørte vi fra ordføreren i Færder kommune der det også er mange hytter, spesielt ved sjøen, at hyttebeboere har henvendt seg til legevakta for å be om hjelp. Det riktige er, sa ordføreren, at de skal henvende seg til sin fastlege. Forresten, hvorfor oppholder de seg i en annen kommune enn der de hører hjemme?

2020 04 03 - surdeigsbrød nummer to - 1

2020 04 03 - surdeigsbrød nummer to - 2

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s