Brødbakingen fortsetter.

Tirsdag 31. mars 2020

 

Brødbaking

er, om ikke stor kunst, så i hvert fall en ferdighet som det er store muligheter for å utvikle. Spesielt hvis vi skal bruke surdeig, og nå har jeg funnet en internettside med fordypning i ferdigheten. «surdeig.no» er navnet, så nå skal jeg lære mer. Tror jeg.

Uansett, så sitter vi igjen med en god del surdeig. Både fra deigen som jeg trodde var gått føyken og en ubrukt surdeigstarter, så nå har Inger Johanne brukt denne surdeigen til en annen brødoppskrift, og i dag tidlig ser jeg på brøddeigen at surdeigen funker. Se bildet.

Forresten hva med løkbrødet? Om det ble godt? Den første smaken var kanskje ikke optimal, men andre og tredje smaken var absolutt akseptabel, men jeg vet ikke om vi lager den en gang til.

 

Regjeringen sier at vi har nok mat.

Ikke noe problem, sier de, men allikevel har butikkene vært tomme for gjær i snart to uker. Og mange typer mel er fortsatt borte, selv i Meny-butikken på Pindsle, så jeg går inn for at vi bygger opp et eget sikringslager i landet vårt.

 

Oljeprisen faller, faller og faller.

Altså vet vi at prisen for vår velferd ikke så lett dekkes inn av et produkt som det etter hvert blir stadig mindre etterspørsel etter. Nå produseres det olje som blir lagret om bord i tankskip og dermed blir prisen på lagringsplass stadig dyrere. Rederiene stikker av med gevinsten.

2020 03 31 - ny brøddeig fra Inger Johanne

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s