Kapitel 34 – Venner for livet.

Kapitel 34 – Venner for livet.

Jeg har ikke glemt å fortelle om ungdomskameratene mine, men har utsatt presentasjonen til nå. Dette er kamerater med koner som vi fortsatt har kontakt med. Semstreffene, det er det vi kaller våre årlige sammenkomster, har pågått siden Odd inviterte til nyttårsfest for over ti år siden, og siden har vi hatt Semstreff hvert år.

Odd og Svein Jakob ble jeg kjent med mens vi bodde på Lensberg og mens jeg gikk i barneskolen. Tore gikk sammen med Odd i barneskolen, og Håkon kom jeg i klasse med på realskolen.

Den første jeg ble kjent med, var Odd som bodde nærmest der jeg bodde på Lensberg. Han var og er ett år yngre enn meg, og det var han jeg var sammen med da jeg traff Inger Johanne som jeg fortsatt er gift med. Han hadde allerede truffet sin Mette, og de er også fortsatt gift med hverandre.

Den neste jeg ble kjent med var Svein Jacob som var en klassekamerat av Odd, og det var han jeg skulle bli langrennsløper sammen med. Han er også fortsatt gift med sin Ingegerd.

Den tredje i rekka, var Håkon som jeg gikk i klasse med på realskolen. Det er han som er ansvarlig for mine tolv år til sjøs som radiooffiser, og han er også fortsatt gift med sin Ellen.

Den fjerde var Tore som gikk i barneskoleklasse med både Odd og Svein Jacob. Han bodde midt i Semsbyen, og er den mest taletrengte og mannen bak quizene som vi har på hvert treff. Som oss andre er han også fortsatt gift med sin Grethe.

Kameratskapet gikk som dere, skjønner på tvers av klassene. Hvorfor det ble slik, er ganske naturlig, tror jeg. Dette har med personkjemien å gjøre, og det bare ble slik.

Alle er fortsatt gift med den samme som de traff for mange år siden, noe som sikrer at disse årlige treffene fortsetter.

Alle kameratene, da bortsett fra meg, bodde på Sem i hele oppveksten. Jeg er den eneste innflytteren, og er dermed den svakeste når det gjelder quizene, når spørsmålene handler om Sem. Alle jentene kommer utenfra, men Ingegerd kom til Svein Jacobs Sem for å bli der. Hun er i tillegg med i det lokale historielaget og nok den sterkeste i Sems historie.

Alle vi andre har flyttet vekk fra Semsbyen, men minnene fra Sem sitter igjen hos oss alle.

2019 12 12 - Semsbyen

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s