Jeg har lest den og tenker. Bienes historie av Maja Lunde.

Tirsdag 30. juli 2019

Bienes historie av Maja Lunde. En fantastisk bok. Takk for lånet, Inger.

Boka fikk meg til å tenke over det som skjer i disse dager. Jeg leser på forsiden at det er en roman, men det kan hende være noe som kan skje, hvis vi ikke er mer forsiktig med den kloden vi lever på.

Boka beskriver bienes historie i 1852, i 2007 og fremtiden i 2098. At biene fikk problemer med å overleve tidligere, er vel et eventyr, men fremtidsfabelen kan like godt være en virkelighet i nær fremtid.

På min morgentur i dag fant jeg ei humle som rullet rundt seg selv på asfalten. Jeg klarte å få den opp på et grønt blad i veikanten, så kanskje den overlever.

I parker over hele landet dør humler i massevis. Under Parklindtrærne. Mange undrer seg over det som skjer, men trærne får leve uten at de lokale myndighetene gjør noe. For, som de sier, det er ikke sikkert at det er trærnes skyld, mens jeg tenker at det er bedre å være «føre var» og fjerne trærne.

På ytterveggen på terrassen vår har vi montert et insektshotell, og i fjor hadde vi én gjest i hotellet. I år har vi allerede fått fire, så vi kan bidra, de fleste av oss. Om det nytter? Det vet vi ikke, men vi forsøker.

2019 07 30 - ei humle

2019 07 24 - humledød

2019 07 30 - insektshotell

 

 

 

 

 

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s