Fjellklatring uten sikring.

Lørdag 6. juli 2019

Klokka er mer enn tolv og jeg sitter alene og ser på en dokumentar om friklatreren Alex Honnold som mestret å friklatre en ekstrem fjellvegg i USA, en fjellvegg ingen har mestret før ham, uten tausikring.

Inger Johanne har lagt seg og jeg sitter alene og tenker over hva denne karen sliter med. Forholdet til en kjæreste som forstyrrer den konsentrasjonen som er nødvendig for at han skal klare å nå målet sitt, målet om å komme opp den tusen meter høye glatte fjellveggen og helt til topps. Alt uten sikring.

Problemet hans er at han hadde inngått et forhold med en kvinne som ville ha mer av ham enn han er villig til å gi fra seg, rett og slett for å overleve der i fjellveggen.

Dokumentaren heter for øvrig «Free Solo» for de som vil se hva dette dreier seg om.

https://www.theguardian.com/sport/2019/feb/26/free-solo-alex-honnold-climb-el-capitan-without-ropes-interview.

2019 07 06 - Alex Honnold

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s