Peer Gynt på Akershus festning.

 

Torsdag 13. juni 2019

 

Nå har jeg fått demontert

måleutstyret for EKG, så da er det bare å vente på samtalen med legen om en uke. Selv om utstyret ikke var veldig plagsomt, så forhindret det meg i å dusje. Dessuten var det noe irriterende ved den stadige pipingen når det mistet kontakten med hjertet mitt.

 

I går

hadde vi forresten en hyggelig ettermiddag i Oslo sammen med venner fra Østfold. Hovedmålet var Peer Gynt på Akershus Festning http://karpedammen.no/program/2018/11/23/peer-gynt-p-akershus-festning-2019, men først spiste vi et nydelig fiskemåltid på restauranten Prima Fila ved Frithjof Nansens plass.

Begge delene kan absolutt anbefales. Spesielt nå som det er varslet bedre vær enn det regnværet vi hadde. Jeg var imponert av at skuespillerne klarte jobben i det kjølige og våte været som vi hadde i går ettermiddag.

Og siden vi var på Akershus Festning benyttet vi også anledningen til en runde med sightseeing. Det er et flott område som vi kan friste både innenlandske og utenlandske turister med.

 

Utenfor Norge

er Donald Trump fortsatt aktiv med sine provoserende utsagn, og denne gangen var det spørsmål om han ville ta imot hjelp i kampen mot demokratene, da fra andre land. Ja, svarte han, det er lov å lytte, for eksempel hvis det kommer tips fra Norge. Men får han det? Og fra hvem?

USA er verdens mektigste supermakt, blir det hevdet av mange. Så tenker jeg at det da er viktig å være sivilisert nok til å kunne bidra positivt til verdens utvikling.

  • «Sivilisert?», spurte en venn.
  • «Hvordan kan vi beskrive det å være sivilisert?»

Det Norske Akademis Ordbok skriver at det er å ha nådd et høyere kulturstadium.

USA har en mengde fattige som ikke kommer seg opp av myra. De får heller ikke hjelp til det. Og heller ikke hjelp når de har blitt syke. Hvis de da ikke har tegnet en helseforsikring. Er dette det å ha nådd et høyere kulturstadium?

Jeg bare spør uten egentlig å forvente et svar, sier vestfoldingen.com.

Ha en fin dag der du er.

2019 06 13 - Akershus festning

2019 06 13 - Akershus festning 2

2019 06 13 - Akershus festning 3

2019 06 13 - Akershus festning 4

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s