Vær, vin, miljø, abortlov og flyplass i Østfold.

 

Fredag 14. juni 2019

 

Jeg forsto av det meteorologene varslet for et par dager siden, at været skulle bli mye bedre i dag, og det gjorde det også, en halv times tid nå i formiddag, men nå er det i alle fall ikke slik det ble spådd. Det regner ikke, men det er veldig grått. Vi får satse på at dagen ennå ikke er over. Det kan bli bedre.

 

Nå drikker italienerne

mindre vin enn tidligere, mens nordmenn drikker mer, leser jeg i Aftenposten. Og avisen diskuterer saken uten å finne ut hvorfor.

 

Miljøpartiet De Grønne øker

kraftig i Oslo, skriver Aftenposten også. Folk begynner etter hvert å se hvor trivelig en by kan være når bilene ikke er så dominerende. Vi var i bykjernen sist onsdag for å se Peer Gynt på Akershus Festning, og den største forandringen utenom de fraværende bilene, var alle el-syklene som lå slengt overalt. Der burde det kanskje ordnes opp med faste parkeringsområder.

 

Den nye abortloven

er også vedtatt av et flertall i Stortinget, noe som indikerer at vi følger etter USA når det gjelder religiøst press. Selv Venstre og Fremskrittspartiet stemte altså for innstrammingen. Og Senterpartiet? Hmmm! Dette er kanskje bare en begynnelse på hva?

Mange er engstelig for muslimsk påvirkning av samfunnet. Kanskje de også bør være engstelig for annen religiøs påvirkning.

Du må tenke sjæl, lød en innstendig bønn fra Ap-representant Stine Renate Håheim til Høyres, Frps og Venstres folk før abortavstemningen.

Fra Stortingets talerstol ble refrenget fra artist og lege Trond Viggo Torgersens kjente låt sitert i sin helhet.

– Ikke vri deg unna, ikke være likeglad. Ikke late som du ikke mente det du sa, fortsatte Håheim.

Hun hadde først minnet om hva representanter for regjeringspartiene sa i fjor høst, da dragkampen om Kristelig Folkepartis gunst sto på og spørsmålet om å endre abortloven ble trukket opp av hatten.

(Kilde Dagsavisen)

 

Om ett år

kan Rygge være i gang igjen som flyplass. Dette leser jeg i Dagsavisen. Vi har venner i Moss som gleder seg over mulighetene for en nærflyplass. Dette kan bli en konkurrent til Torp, men også en utfyllende flyplass for Gardermoen som helst vil ha enda en rullebane.

En fordel kan dette bli med tanke på forurensning fra biler. Reisende fra Østfold kjører i dag til Gardermoen for å komme seg ut i verden. Nå kan de kjøre færre mil, og dette er jo bra.

2019 06 14 - dagens vær

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s