Miljø, Skogsmatrosen, bomring og filmen Green Book

 

Fredag 24. mai 2019

 

Statsministeren ble møtt av buing

fra elevene i dag. De mener at hennes regjering har gjort alt for lite for å redde verden fra den forventede miljøkatastrofen. Jeg misunner henne ikke jobben hennes. Hvordan skal hun klare å fortelle elevene at hun setter økonomien foran miljøkatastrofen?

 

 

Lørdag 25. mai 2019

 

Da la jeg fra meg sjette og siste bind

om Skogsmatrosen fra Rena av Jon Michelet. Takk til bror Roar og hans Marianne som har gitt meg alle bøkene som julegaver. Jeg kommer til å savne denne fyren som Michelet skapte ut fra samtaler med krigsseilere og andre.

Jeg var radiooffiser fra 1966 til 1978 og må ha seilt sammen med en del av disse gutta som overlevde krigen på havet, men jeg kan ikke huske at noen snakket om sine opplevelser fra den tiden. Heller ikke min onkel som også overlevde disse årene på havet. Den eneste jeg husker, var en stuert som var med på invasjonen i Normandie, da som soldat. Det eneste han sa var: «Vi løp, kastet oss ned og skjøt. Det samme om og om igjen». Men tiden som krigsseiler snakket han ingenting om.

 

Jeg elsker bomringen,

sa Lan Mari Nguyen Berg i sin landsmøtetale på MDGs landsmøte. Det er klart at både hun og nær femten prosent av Oslos innbyggere mener det samme. Lufta har blitt klart bedre å puste i rundt i Oslo sentrum. Folk som sykler eller går har det bedre. Næringstransporten er mer fornøyd, fordi de kommer fram uten å stange i kø. Beboere med egne biler gleder seg over at de lettere kan finne parkering nær der de bor. Dette har vært målet for de partiene som styrer i Oslo, og de har lykkes og ønsker å lykkes bedre.

 

Da fikk vi sett Green Book.

Ikke på kino, men kjøpefilm på TV. En flott film hentet fra det virkelige liv der forholdet mellom farget og hvit i USA for noen tiår siden kommer godt fram. Dessverre har vel ikke disse forholdene blitt særlig mye bedre, verken i USA eller her i Norge, selv om vi skulle ønske det annerledes. Den siste undersøkelsen fra FAFO fortalte at en fjerdedel av befolkningen mener at det er forskjell i intelligens hos forskjellige folkegrupper her hjemme.

2019 05 25 - skogsmatrosen

2019 05 25 - Lan Marie Nguyen Berg

2019 05 25 - Green Book film

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s