Den forsvunne legen

Tirsdag 7. mai 2019

«Fy f—». Jeg sitter på en stol i venteværelset i tredje etasje på sykehuset i Tønsberg og venter på å bli kalt inn til legen som skal vurdere håndleddet mitt. Det håndleddet som jeg brakk for over tretti år siden. Det ble den gangen reparert ved hjelp av kirurgens mekaniske ferdigheter, ei metallplate og noen skruer, men nå er en av skruene i ferd med å skru seg ut, og i tillegg har jeg fått betennelse i noen av senene. Nesten hver gang jeg griper etter noe, slår smertene til, og jeg markerer det ofte høylytt, så derfor sitter jeg her sammen med min kjære og støttende kone og venter på kirurgen.

I brevet som jeg fikk for noen uker siden, står det skrevet at jeg må være på plass klokken ni, med sterk og svært tydelig skrift. Nå har klokka passert ti, og jeg har ennå ikke blitt innkalt. Den siste timen har venteværelset blitt fylt opp mange ganger og folk har blitt ropt og kalt inn til sin behandling, men jeg har blitt sittende og vente. «Kanskje jeg skal stikke bort og spørre», sier jeg til Inger Johanne. Hun bekrefter, så jeg tar en tur bort til resepsjonsdamen som jeg meldte meg til da jeg kom og spør om status. Hun ser på pc-skjermen som hun har rett foran seg og blir taus, taus ganske lenge. Hun rynker brynene og ser på meg og så tilbake på pc-skjermen og rynker brynene på nytt. Jeg responderer med å si at jeg går tilbake til stolen min mens hun undersøker, og mens jeg sitter der, passerer hun i god fart inn til der legene holder til.

Etter en lang stund kommer hun tilbake, går inn i buret de kaller resepsjon og setter seg foran pc-skjermen på nytt. Så etter noen minutter vinker hun på meg og sier forsiktig: «Han er ikke der. Legen. Og ingen vet hvor han er. Jeg har forsøkt å få andre til å undersøke deg, men ingen har tid. Jeg kan sette deg opp på en avtale om en uke». «Da er vi i Sverige», sier Inger Johanne, og vi blir etter hvert enige om at de setter opp en ny avtale og sender meg et nytt brev. Jeg håper bare at de finner legen innen den tid.

2019 05 07 - siv

 

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s