Nordmenns iboende skepsis

 

Mandag 20. mai 2019

 

Trettini prosent

av de spurte nordmenn mener at en somalier aldri kan bli norsk, leser jeg i Dagbladet, og en av fire mener at noen menneskeraser er smartere enn andre. Dette er fra en holdningsundersøkelse fra FAFO.

Dette forteller mer om nordmenns iboende skepsis til alt som er annerledes. Se bare på nordmenn som flytter til Spania. Hvem omgås de? Spanjoler eller nordmenn? Skepsisen viser seg her også. Selv om de vanligste menneskene er spanske, så velger de fleste nordmenn å omgi seg med andre nordmenn.

Er det noe rart at det er vanskelig for innflyttere å få innlemmet seg i den lokale befolkningen. Da velger de i stedet å menge seg med andre innflyttere, og sånn blir det enda vanskelige å bli kjent med andre nordmenn.

2019 05 20 - integrering

 

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s