Min historie, forord og første kapitel.

Forord:

Grunnlaget for denne historien er vel denne følelsen som jeg alltid har hatt. Dette å ikke høre til eller det å ikke være fra et bestemt sted.

For meg ble det noe mer flytting da jeg var liten enn det som er vanlig, så da jeg kom i voksen alder og først seilte til sjøs og senere reiste landet rundt som representant for forskjellige firmaer, så var dette egentlig greit. Jeg trivdes best der jeg egentlig ikke hørte hjemme for lengre perioder og følte meg mest i harmoni med mennesker som jeg var i ferd med å bli kjent med uten at jeg skulle låses til disse for lenger tid.

 

Kapitel 1 – Hvor er du fra

For noen år siden var jeg på restaurant i byen der jeg bor sammen med et par venner, og vi hadde det svært så hyggelig. Ut på kvelden skulle jeg bort til bardisken for å kjøpe meg noe å drikke. Barkeeperne hadde det travelt, så jeg ble stående og vente litt. Ved siden av meg satt en eldre kar på en barstol med albuene hvilende på disken. Plutselig kakket han meg på skulderen, så skrått opp på meg og spurte: «Å kommer du fra?» «Jeg kommer fra Sandefjord», svarte jeg. «Åffer snakkær’ru sånn da’a?», spurte han. Jeg stusset litt og svarte at jeg ble født på Nøtterøy og vokste opp i Tønsberg-distriktet. «Åffer sier’ru at du er fra Sandefjord da’a?», avsluttet han i det jeg betalte drikken og gikk fra ham. Det kan hende at han fortsatte, men da var ikke jeg der ved siden av ham.

Egentlig var det kanskje feil av meg å si at jeg var fra Sandefjord, siden jeg ikke var født og oppvokst i kommunen. Jeg ble jo født på Nøtterøy og bodde der til jeg var ferdig med første klasse i barneskolen, og så fulgte tre år i Sem kommune ved grensen mot Stokke, deretter nærmere ett år i Ramnes, og så tilbake til Sem igjen, denne gangen på Lensberg der vi bodde i tre år, før vi flyttet til Langerød i vårt nybygde hus der jeg bodde i nye tre år før jeg reiste til sjøs.

Senere når jeg fikk det samme spørsmålet, følte jeg at burde si Nøtterøy, men i stedet sa jeg at jeg bor i Sandefjord, men kommer fra Tønsbergregionen. Følelsesmessig er det allikevel Nøtterøy jeg husker mest fra. Kanskje ikke så rart når det er der alt startet.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s