Sol Angelicas navnefest (søndag 24.mars 2019)

 

Søndag morgen.

Jeg våknet veldig tidlig. Magen er ennå ikke helt stabil, men nå har jeg blir innkalt til gastroskopisk undersøkelse i april, så det betyr vel at sykehuset tror at magesåret da er reparert. Håndleddsundersøkelsen har fått sin dato i mai, så alt går fremover.

 

I går

feiret vi Sol Angelica i Eidsvoll. En fin feiring med Sofia og Barteks venner og familie. Mirek, faren til Bartek, kom fra Polen, og det var den andre gangen at vi traff ham. Kommunikasjonen ble noe vanskeliggjort siden han snakker bare polsk, men både Bartek og Renata hjalp til som tolker, så det gikk egentlig ganske bra.

 

Vi blir kalt til bordet,

og jeg går og ser etter bordkortet mitt. Der ser jeg min plass. «Pappa», står det, slik det bruker å gjøre når Sofia eller Isabelle inviterer, men plutselig tenker jeg at det ikke lenger er meg som er den sentrale «pappa» i familien. Den posisjonen er det Bartek som har, så jeg fortsetter og finner bordkortet med «morfar» på. Der skal jeg sitte med «bestemor» og «oldemor» sånn litt på siden. Vi har plutselig blitt blant «de eldre». En merkelig følelse.

 

I går kveld, da vi kom hjem,

slo vi på tv’en og fikk høre om cruiseskipet som ligger i Hustadvika uten motorkraft. Fy fillern, tenkte jeg. Jeg har vært sjømann, men aldri sjømann om bord på passasjerbåter. Når det skjer noe dramatisk, og det gjør det alltid, en eller annen gang, er det fryktelig mange mennesker som skal håndteres. Nå er det over tusen mennesker som skal evakueres med helikoptre. Med den farten de har beregnet at de er i stand til, vil det ta nesten to døgn før alle er i land, slik jeg forstår det. Nei, jeg skal aldri på cruise. Det har jeg bestemt meg for.

 

Ministeren som er ansvarlig

for det som skjer i Hustadvika, er samferdselsministeren som også plutselig har blitt fungerende justisminister i tillegg til den krevende samferdselsjobben. Det er Frp som har disse to ministerjobbene, og nå har de vel ikke flere aktuelle ministerkandidater etter at en hel drøss har blitt fjernet av forskjellige årsaker. Fremskrittspartiet er et ganske så spesielt parti.

 

Nå har klokka blitt sju, og jeg planlegger å gå i dusjen.

Ha en fin dag der du er.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s