Fra dag til dag (fredag 28.desember 2018)

Lørdag 8. desember 2018

Da fikk vi tak i «Tusen og en natt». Brukt ja, men det er bedre enn ikke å få tak i bøkene i det hele tatt og kvaliteten er bra. Om et par år er Sol kanskje klar for disse fantastiske historiene av Sherezade.

Torsdag var vi i et nydelig rakfiskselskap hos venner, i går var det rekeaften hos vår eldste, i dag kommer mor til middag og i morgen går turen til Oslo og «Phantom Of The Opera».

Om fire uker og noen dager er vi på vei til Gran Canaria. Jeg gleder meg til å slippe pusteproblemene for noen uker.

Fortsatt god helg.

 

Tirsdag 11. desember 2018

Macron reduserte formueskatten for de mest velstående i Frankrike, for at de skulle bruke disse pengene slik at det ville bli flere arbeidsplasser i landet. Dette skjedde visst ikke. De formuende puttet antageligvis pengene i egen lomme, etter det jeg hørte på nyhetene. Det er da ganske naivt å tro at skattelettelser for noen få, fører til at disse pengene vil skaffe flere arbeidsplasser?

 

Onsdag 12. desember 2018

Hva er det med han Northug? Nå hører vi på TV2 Nyhetskanalen at han er Norges Største Skistjerne noensinne. I time etter time. Hva er det for noe spesielt med ham fremfor tidligere skistjerner som trente i tømmerskogen? Eller Ulvang og Dæhli? Kanskje det har noe med pokerspilling og fyllekjøring eller utskjelling av svenskene? Jeg vet ikke, men det er vel også mange år siden han har hevdet seg. Nå er det vel på tide at han slipper vekk fra de sportslige nyhetssidene, både for hans egen skyld og de andre skiløperne som jobber hardt for å hevde seg.

Lykke til videre, Northug. Dine spurter har vært morsomme. Det skal du ha.

 

Onsdag 12. desember 2018

 

Bytur uten brodd,

bilene er skodd,

men veiene er bare,

så det å kjøre bil i byen er ingen fare.

 

Bak meg kommer to gamle,

beina er stive, jeg ser dem famle,

stokk og gåstol kan de klare,

jeg velger veien, den bare,

de velger det islagte fortauet og utsetter seg selv for stor fare.

 

Fy søren, hva tenker de på,

de som jobber i kommunen, den rike og blå,

jeg som ennå kan balansere,

jeg bruker veien, bare vifter bilene vekk,

de gamle som følger loven og velger isen,

kan fort vekk bli liggende på fortauet som en sekk.

 

En julehilsen til https://www.sandefjord.kommune.no/.

 

Torsdag 13. desember 2018

Forberedelsene til julen fortsetter. I går var ribbekakene i frysa. Jeg malte opp kjøttet, og Inger Johanne sto for resten. I dag blir det kakebakst, i morgen skal mor kjøres til sykehuset, lørdag skal vi i rakfisklag, og søndag kommer Sol Angelica på besøk med foreldrene sine. Det blir stas. Ellers går nå dagene som vanlig.

 

Søndag 16. desember 2018

Førjulstiden består ofte av en blanding av mange følelser, forventninger, gleder og sorger over dem som er syke eller borte.

For oss dominerer gleden over vårt nå seks uker gamle barnebarn, men samtidig er en av våre nære venner er i ferd med å bli borte, og tankene våre går til henne og dem som sitter ved hennes sykeleie.

Samtidig går livet sin gang. I går var vi samlet hos venner for å nyte egenfisket og egenraket fisk med mye tilbehør, og i dag fortsetter juleforberedelsene. Det å treffe venner og deres venner sånn en gang i året føles svært berikende og noe vi gleder oss til hvert år.

 

Mandag 17. desember 2018 – hva skal til for å bli beskrevet som kunstner?

Jeg undrer meg, ja undrer meg over så mangt.

Denne gangen er det TV2s presentasjon av Aune Sand. På TV2 Nyhetskanalen får Aune Sand operere fritt med sine rare uttalelser. Om hvor fantastisk det er å oppleve naturen på Farmen Kjendis, hente vann i skogen og oppleve det ene primitive etter det andre. Han kan ikke finne adjektiver som er kraftige nok og leter stadig etter flere som kan beskrive hvor fantastisk det er. Spesielt «for oss kjendiser», sier han.

Hm, tenker jeg. Hvem er han? Så jeg googler på navnet hans og finner at han er kunstner, filmregissør og forfatter, så jeg googler mer og finner at han har laget en film som fikk terningkast en og skrevet en bok som også fikk terningkast en.

Hm, tenker jeg igjen. Hva skal egentlig til for å bli beskrevet som kunstner, filmregissør og forfatter?

Dette blir bare for drøyt, https://www.tv2.no/.

 

Onsdag 19. desember 2018

Nå er det kanskje på tide å ønske alle venner og familie en god jul. Vel er det hele fem dager til julaften, men allikevel er mange hus lyspyntet, så da er vel tiden inne også for oss til å ønske alle venner og familie alt godt gjennom julefeiringen og for det nye året.

I dag har vi vært på julekonsert i Sandefjord, en julekonsert med flinke ungdommer fra Sandefjord videregående skole. Jeg har ikke hørt dem før, men dette ga mersmak, og sporenstreks kjøpte vi billetter til musikaloppsetningen deres i februar neste år. Da setter de opp Miss Saigon, en musikal vi har sett for mange år siden, da i New York. Nå blir det altså et gjensyn her i Sandefjord.

https://hjertnes.no/scene/svgs-miss-saigon-school-edition/

https://www.vfk.no/skoler/sandefjord-vgs/aktuelt/julekonsert-musikklinja/

 

Fredag 21. desember 2018

I går var det tid for å pynte gravene, både i Våler og på Sem, og i Våler traff vi Isabelle, selvfølgelig etter å ha avtalt på forhånd, så da ble det en lunsjstopp i et hyggelig serveringssted på Folkestad i Våler. Et sted som kan anbefales når en allikevel er i Våler.

 

Fredag 28. desember 2018

Nå er jula over, og vi nærmer oss nyåret. Vår venn gjennom mange år har forlatt denne verden og skal bisettes fjerde januar. Vi føler savnet.

Men barnebarnet vårt gjorde juledagene fine, og vi fordelte oss slik at alle var sammen med noen. Vår eldste datter lå hos mor, noe hun satte stor pris på, og vår yngste datter og hennes datter lå hos oss. Svigersønnen vår var ikke bra, så han og moren hans ble igjen i Oslo.

I morgen skal vi til Det Norske Teatret for å oppleve Book Of Mormon som snart har gått for fulle hus i nesten ett år. Alle som har sett den, skryter, så da er vel forestillingen bra da.

De siste dagene har jeg hatt problemer med den venstre hånden, den som jeg brakk for noe over tjue år siden. Senebetennelse, mente legen. Hvis den ikke blir bra med støttebandasje og Voltarén Gel, må du henvende deg til en fysioterapeut, mente hun. Javel, tenkte jeg. Den ellevte januar reiser vi tilbake til Gran Canaria, nå til en annen leilighet siden vi har sagt opp den vi har leid tidligere. Varmen bruker å ordne opp med det meste, noe jeg satser på denne gangen også.

Jeg ønsker deg og dine et godt år når dette nye året kommer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s