Fra dag til dag (tirsdag, 4. desember 2018)

Onsdag 14. november 2018

Diskusjonen om lovlig abort er i gang. Statsministeren er den som har satt denne diskusjonen for å legge til rette for at Krf skal finne seg til rette i regjeringen.

Hvem rammes hvis det blir nye begrensninger i lovlig abort? Slik jeg ser det er det dem som har minst økonomiske midler. De andre kan reise utenlands og betale for inngrepet selv.

 

Torsdag 15. november 2018

Frp-gjengen på Stortinget koser seg med skattepengene våre. Men var det ikke dem som skulle spare oss for skatter og avgifter?

https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/VRJ9z4/Frps-stortingsgruppe-brukte-26900-kroner-per-person-pa-fest-og-moro-Det-er-57-ganger-mer-enn-statsansatte-far-bruke-

 

Torsdag 15. november 2018

Northug kommer stadig med nye meldinger om formen sin, men har han ikke gjort dette i flere år nå? Uten at formen har kommet. Eller har jeg ikke fulgt særlig godt med?

https://www.nettavisen.no/sport/vintersport/landslagsledelsen-overrasket-over-northugs-uttalelser/3423559077.html

 

Torsdag 15. november 2018

I morgen får vi besøk av vårt første barnebarn for første gang. Og vi er klare.

 

Tirsdag 20. november 2018

Hurra! Nå om et par måneder får alle småbarnsforeldre ett tusen kroner mer i året i barnetrygd. Ett tusen kroner delt på tolv måneder betyr noe over åtti kroner mer i måneden. Fantastisk. To små pakker med bleier. Kanskje. Noe tullete eller?

 

Onsdag 21. november 2018

Da har vi endelig fått bestilt hotell og flybilletter til Gran Canaria igjen. Det blir stadig verre å komme gjennom vintertemperaturen her hjemme, men nå vet jeg at det bare er en overgang til vi reiser tilbake til «Øya» der utenfor Afrikakysten. Jeg gleder meg selv om det bare blir for en tre ukers periode fra ellevte januar.

I morgen får vi besøk fra Østfold, fredag skal vi på kveldsbesøk og tirsdag skal vi inn til Sol Angelica og gleder oss ustyrtelig til det.

Vi har bestilt smalahovene, Vossakorven ligger i fryseren og drikkevarene er på lager. Inger Johanne er snart ferdig med bordkortene, og quizen og sangene ordnes i dag, så da er forberedelsene til smalahovefesten snart ferdig.

Alt i alt, tingene går sin gang.

 

Lørdag 24. november 2018

Tyver herjer i Mo Terrasse 16/18.

Forrige uke var de hos oss, og i natt kom de igjen. De stjal ikke mye, bare en lyslenke og to lanterner.

Hos andre har de vært mest opptatt av sykler og sykkellykter. Og et nytt par som flyttet inn, mistet jakke med bilnøkler.

Mye ser ut til å være av interesse.

I styret snakker vi om løsninger som lyskastere som tenner når noen kommer inn i gården eller videoovervåking, men noen beslutning er ikke tatt.

I mellomtiden får hver og en klare seg selv.

 

Søndag 25. november 2018

Mills leverpostei. Jeg gledet meg, men ble litt skuffet etter første smak. Så, bak på esken leste jeg 33 prosent lever! Altså postei med litt lever. #Mills.

Øverst i skjemaet

 

Søndag 25. november 2018

Dagsturene har etter hvert blitt relativt identiske. Ned til byen, Kilgata bort til bryggeriet, derfra Brydedamveien opp til dammen, så ned til Møller, derfra opp Dølabakken som ser ut til å utvides til Dølabakkemotorveien, så Mosserød langs Neptunsvei der vi bodde i nummer seksten for snart femti år siden og til slutt ned Modalveien og hjem.

Hva jeg gjør når jeg går slik?

Jeg observerer og legger merke til forandringer og fotograferer litt. Jeg tenker og grunner på hvorfor ting er som de er? Tenker og grunner på hvordan det kan gjøres forandringer? Og ikke minst, sier «hei» til dem jeg møter, noe som er veldig viktig.

 

Onsdag 28. november 2018

Tyveriene fortsetter i Mo Terrasse. I dag var det enda en nabo som har mistet julebelysningen sin. Jeg er nyinnvalgt til styret og har anmodet styrelederen om å kalle inn til et kort styremøte vedrørende saken. Nå venter jeg spent på svar.

 

Mandag 3. desember 2018

Smalahovefesten er over. Stua er igjen ryddet. Oppvasken er ordnet, og gulvene er igjen strøkne. Det er mandag, og vi kan se tilbake på noen uker med morsomme forberedelser og gjennomføring av den festen vi egentlig gleder oss til gjennom hele året. Det er herlig å fylle huset med gode og glade venner som liker smalahove like godt som oss. Takk til dere alle, vennene og gjestene våre, som også i år ga oss denne muligheten til å være sammen med dere. Til slutt en stor takk til Inger og Knut som sørget for at dere alle hadde både mat og drikke tilgjengelig foran dere ved bordet. Nå er det bare å begynne på igjen med de små forberedelsene for neste års fest og takk til de sauene som ofrer sine hoder.

 

Tirsdag 4. desember 2018

Smalahovefesten er over og neste skritt mot jul er rakfisken som skal fortæres hos venner om kort tid. Samtidig skal årets leverpostei lages av min kjære fru, og deretter blir en liten skål liggende i kjøleskapet for daglig nytelse, mens en større del blir liggende i «frysen» for å kunne bli fortært både før, i og etter jul. Andel lever? Tja, i alle fall mye mer enn fabrikkpostei med sine tretti prosent lever og resten? Hvem vet?

I mellomtiden skal vi i blant få nyte samvær med våre kjære Sol Angelica, nå allerede i morgen.

Om bare fem uker er vi tilbake til øya vår, Gran Canaria Sur, der det er mye lettere å puste. I dag har jeg en av mine dårlige dager, men i morgen må jeg ta meg sammen, for da venter Sol på oss. Inger Johanne har sagt ja til tre uker, men da er det nok. Vi må jo følge opp Sol.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s