Fra dag til dag (mandag, 8. oktober 2018)

Tirsdag 25. september 2018

I dag er det mosjonsdag to etter at vi kom tilbake fra Paros og Aten. Starten var søndag morgen, i går var det tannlegebesøk i Oslo, og i dag var det altså den andre morgenen jeg tok av gårde før Inger Johanne sto opp. Ikke så lange økter som i sommer, men så er pusten så mye dårligere når været begynner å bli kjølig. Derimot gir jeg litt mer gass når jeg går.

Søren, tenkte jeg når jeg gikk. I varme Hellas var jeg i skikkelig god form, og nå så mye trøttere og mer tungpusten. Dette gir dårlige signaler for vinteren. Jeg liker absolutt ikke dette klimaet vi har her hjemme. Da jeg var liten, sa legen at jeg burde bli sjømann og finne meg et varmt land å bo i. Jeg var jo sjømann i noen få år, men hjemlandet er jo Norge, og det er jo her familien er, så jeg «lyt vel stå han av» denne vinteren.

Turen i dag gikk for øvrig opp Moveien fra Tempokrysset, deretter Klavenesveien, så ned til Pindsle og Ringveien hjemover, og nå etter lunsj la Inger Johanne i vei til lageret vårt i Helgerødveien der jeg skal hente henne. I går gikk hun til OBS, så nå er hun godt i gang med sine turer.

 

Tirsdag 25. september 2018

Fortykningsmiddelet Certo har forsvunnet fra butikkhyllene. I stedet har vi fått et merke som heter Jam, men dette produktet er rett og slett ikke godt nok. Derfor etterlyses Certo av flere tusen mennesker, men leverandøren har bestemt at forbrukerinteressene ikke er noe å bry seg om. De tjener sikkert bedre på dette nye produktet.

 

Onsdag 26. september 2018

I dag var temperaturen mer komfortabel. Hele tretten grader da jeg gikk omtrent kvart over sju i dag tidlig. Da fungerte også lungene mine bedre. Ikke helt topp, men som sagt mye bedre enn dagen før.

Jeg går ikke lenger på oppdagelsesreise, men forsøker å finne bakker å gå slik at pusten får brynt seg litt. I dag ble det Brydedamveien og Dølabakken.

Fotograferingen blir heller ikke så aktiv, men litt blir det, og her er dagens bilder.

 

Torsdag 27. september 2018

Det var varslet risiko for regn i dag tidlig, men ofte er det sånn at nedbøren sjelden starter før utpå dagen. Dessuten er det også ganske vanlig at mørket ikke akkurat slipper taket når morgenen starter med regn, og da våkner jeg heller ikke spesielt tidlig, men det gjorde jeg i dag. Det var null regn og jeg var passe uthvilt i god tid for syv, og da kunne jeg like godt starte morgenturen.

Jeg tenkte at jeg ville starte med Moveien opp til Haukerød, hvilket jeg også gjorde, men først måtte jeg ned til Tempokrysset for å få nytte av hele bakken, og denne gangen valgte jeg intervall løp og gange. Tre lysstolper løp og gange til pusten kom tilbake og deretter løp igjen. Det ble tre løpeintervaller. Mer pust hadde jeg ikke.

Så gikk veien langs Raveien til Bottenveien og så ned til Åbol og Lingelemveien bort til Jahreporten og derfra hjemover langs Neptunsvei der vi bodde det andre året vi var gift.

 

Mandag 1. oktober 2018

Protest mot bompenger. Hvem skal da betale for bilistene? De gående og de syklende?

 

Tirsdag 2. oktober 2018

Den store jordskjelv- og tsunamitragedien i Indonesia får mange av oss til å føle og reagere. Også EU og USA. EU velger å bidra økonomisk og USA velger å sende sine kondolanser. En liten forskjell, er det ikke?

 

Onsdag 3. oktober 2018

I dag skal jeg ned til apoteket for å kjøpe influensavaksinen. Den siste uka har jeg merket stadig mer til redusert pustekapasitet, noe som gjør kroppen klar for å slippe influensavirusen gjennom forsvarsverkene mine. På den annen side ser sola ut til å overta etter regnværet i går, og det gjør jo at lufta blir tørrere, men dessverre ikke varmere. Alt blir allikevel bagateller i forhold til det vi ser av bilder fra Indonesia. Der ser tragedien etter tsunamien ut til å stadig bli verre. Nasjonene viser vilje til å bidra med penger, hørte jeg i dag, så da får vi bare håpe at de finner en måte å få fram hjelpesendingene på.

 

Torsdag 4. oktober 2018

Da har vi søkt styret i borettslaget om å få sette opp terrassemarkise over kjøkkenvinduet. Vi har også bestilt befaring fra Kjells Markiser.

 

Torsdag 4. oktober 2018

Vi vil ha et velferdssamfunn, men ikke en velferdsstat, sider Ropstad, en av Krf’s nestledere. Dette forstår jeg ikke. I en velferdsstat garanterer jo staten for at alle skal ha det bra, mens i et velferdssamfunn er vi kanskje mer avhengig av velvilligheten til snille givere. Da passer de vel bedre på høyresiden? Eller tar jeg feil? (kilde Aftenposten 4.10.18).

Velferdsstat (ty. Wohlfahrtsstaat) er betegnelsen på en stat som, i tillegg til å sørge for sine borgeres sikkerhet, yter dem en rekke grunnleggende goder som for eksempel støtte til utdannelse, trygder ved sykdom eller fattigdom og pensjon. Hvor omfattende velferdsstaten er, varierer fra stat til stat men de fleste industrialiserte land kan sies å være velferdsstater i en eller annen form. En motsats til velferdsstaten er nattvekterstaten.

Velferdssamfunn er ei nemning på eit samfunn der styresmaktene tek eit overordna ansvar for innbyggjarane si velferd. Med velferd i denne samanhengen vert meint eit tryggingssystem sosialt og helsemessig. Eit velferdssamfunn har gjerne eit godt utbygd system for sosialtrygder. Forstår du forskjellen?

 

Mandag 8. oktober 2018

Statsbusjettet fremlegges klokka ti. Som vanlig blir det interessant å se hva de borgerlige legger vekten på. Det blir sannsynligvis ikke så «windy» som dagens vær antyder.

 

 

 

 

 

 

 

 

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s