Hundeeiere, morgenturer, avislesere og ny fergeterminal.

 

Onsdag 20. juni 2018

 

Hunder og hundeeiere.

Igjen fikk vi bekreftet at det er hundeeierne som er problemet. Ikke hundene. Heldigvis mener retten det samme og ga hundeeierne som brukte levende kaniner som åte til sine hunder, to og et halvt års fengsel, noe som ikke er for mye etter min mening. Kanskje for lite.

Dette er noe av det verste, men det mange hundeeiere mener er småtteri, er heller ikke greit. På mine morgenturer treffer jeg mange av dem, og det er det færreste som har med seg poser til bikkjenes avføring. Det er jo tidlig morgen og det er få som oppdager at «dritten» blir liggende igjen etter bikkjene langs veiskuldrene. (Søndag 17. juni 2018).

 

I dag, mandag 18. juni, gikk turen

langs Framnesveien til Tangen badestrand med noen små avstikkere underveis. Totalt 16,7 kilometer. Som vanlig svirrer tankene rundt det jeg ser og hører mens jeg går. Tenk om vi hadde en «paseo» langs fjorden på begge sider, en paseo med benker og små serveringssteder med utsikt over fjorden, tenkte jeg i dag, i stedet for sånn som det er nå, der utsikten mot vannet er stengt av forskjellige typer bebyggelse. Tenk hvilken turistattraksjon dette kunne bli? (mandag 18. juni 2018).

 

Dagens unge leser ikke aviser,

forstår jeg ifølge en artikkel i Aftenposten. De bruker det som står på facebook, twitter og noen blogger som sannheten. Alt annet er uinteressant, mener de unge etter det jeg leser. Problemet er kanskje da at et mindretall av de unge leser mye mer og forstår mye mer, og blir fremtidens politikere, uten at resten forstår hvorfor og hvordan verden utvikler seg.

 

I dag, onsdag 20. juni, gikk turen

opp Modalveien til Ringveien som jeg fulgte til krysset Ringveien Lingelemveien der jeg la kursen mot Åbol. Da jeg så Raveien langt foran meg, falt øynene mine på et skilt der tre bønder annonserte at de hadde laget en sti langs jordene sine med en bekk på den andre siden. Denne fulgte jeg og kom ut omtrent der Åbolbakken starter. Denne gangen krysset jeg kollen Åbol og endte etter hvert oppe på Raveien, og fortsatte mot Haukerød. Fra Haukerød tok jeg Klavenesveien forbi Runarhallen opp Hemsbakken og endte igjen nede på Raveien som jeg krysset og fortsatte ned mot Ringveien som jeg fulgte tilbake til Modalveien som førte meg hjem. Totalt 11,98 kilometer. (onsdag 20. juni 2018).

 

Fjord Line vil bygge ny fergeterminal

på Vindal, leser jeg i Sandefjords Blad, og da tenker jeg: «Hvordan i all verden skal de løse trafikken dit ut på den andre siden av fjorden?» Dette blir spennende lesing framover. Følg opp saken, Sandefjords Blad. Her kan de bli mye interessant stoff.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s