Morgentrim, jordvarme og visne thujaer.

 

Tirsdag, 12. juni 2018

 

Morgentrimmen.

I dag gikk turen til Furustad og inn i skogen som jeg tror mange kaller Marumskogen. Jeg har bodd i Sandefjord i over førti år, men har reist mye på grunn av jobb, og da er det ikke så enkelt å bli kjent. Når har jeg tatt tak i dette og kombinerer mosjon og det å bli kjent i kommunen som jeg bor i, så får vi se om mine astmatiske problemer blir bedre samtidig som jeg får mer oversikt over Sandefjord kommune. (Tirsdag 12. juni 2018).

 

Vi mangler enda den lovede jordvarmen.

Utbyggeren her på Mo Terrasse, sitter fortsatt på rumpa uten å gjøre det de er forpliktet til. Jeg har sjekket rundt og funnet at Inter Eiendom som utbyggerfirmaet heter, er like lite ordholden andre steder som her. Når det gjelder «jordvarmen» som de lovet både muntlig og skriftlig, står det hele «på stedet hvil».

De skrev altså i prospektene at det skulle bores i grunnet etter jordvarme og lokket med det samme for å få oss til å skrive under, men etter at vi flyttet inn, viste det seg, etter at vi maste, at de hadde valgt luft til vann, noe som var billigere for dem og vil koste mer for oss i vedlikehold i fremtiden. Dessuten gir det mindre varme i kuldeperioder enn energibrønner gjør. (Tirsdag 12. juni 2018).

 

Thujahekken vår visner og viser godt hva utbyggeren er i stand til.

Det siste problemet Inter Eiendom har skaffet oss, er Thuja-hekken rundt eiendommen. Sent på høsten i fjor kom det hekkplanter som ble liggende på plenen i noen dager. Til slutt ble disse plantene satt i jorda, i tørr grøft uten gjødsling, så etter vinteren begynte plantene å visne, den ene planten etter den andre. I dag er neste halvparten av hekkplantene døde, men ingen ting blir gjort.

Hva jeg mener om Inter Eiendom som utbyggerfirma kommer tydelig fram i en artikkel i Sandefjords Blad 27.april. Se https://www.sb.no/nyheter/bolig/mo-terrasse/da-inger-johanne-og-terje-flyttet-inn-i-den-nye-leiligheten-var-ikke-alt-som-i-prospektet/s/5-73-692282

Etter at denne artikkelen kom på trykk og ble hentet både til Østlands-Posten i Larvik og Tønsbergs Blad, har jeg fått informasjon om Inter Eiendoms prosjekter både i Larvik og her i Sandefjord, men av en eller annen grunn er det ingen som tar saken, da utenom Sandefjords Blad etter at jeg hadde mast på dem en god stund. Hva er det alle er redde for?

Hva kaller folk flest det når en leverandør lokker med en vare som byttes ut med en mindreverdig vare etter at fakturaen er betalt? Jeg vet hva jeg kaller det, men det er sånt som vi ikke sier høyt. Det vi i alle fall kan si høyt, er at vi føler oss lurt.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Uncategorized og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s