Solfaktor, søvn, grensehandel, regn og syklister uten signalklokke.

 

Mandag 11. juni 2018

 

Solfaktor femten.

Jeg var innom et apotek i dag og la merke til at kremer merket solfaktor 15 ikke lenger finnes. Endelig godt at selgere lytter til forskerne som sier at nedre grense for solfaktor bør være tretti. (Torsdag 31. mai 2018).

 

Det er vanskelig å sove

i den varmen vi har nå i Sør-Norge, sier de på TV2 Nyhetskanalen. Jeg bruker å si at min kropp er tilpasset mye høyere temperatur enn det vi normalt har i Norge. Slik har det vært siden jeg gikk i shorts de to første årene som jeg var til sjøs. Så dermed konkluderer jeg med at jeg sover aller best når det er godt og varmt. (Fredag 1. juni 2018).

 

Grensehandelen truer.

Igjen leser jeg, denne gangen i Sandefjords Blad, at grensehandelen truer norske arbeidsplasser. Årsaken, menes det, er prisforskjellene mellom svenske og norsk butikker. Jeg skal ikke være helt uenig i at dette er en bit av årsaksforholdet, men for meg og mange med meg er det hyggeligere å handle i svenske butikker. Utvalget er mye bedre og mye mer spennende. Ta dere en tur over til Sverige, kjære drivere av norske dagligvarebutikker, og la dere rive med av denne trivselen i å fråtse i vareutvalg. (Fredag 1. juni 2018).

 

Så kom regnet,

men etter det jeg leser fra yr.no og storm.no, ser det ikke ut som om vi skal få nok til at det som vokser, får nok vann. Det ble heller ingen morgenvandring på meg i dag, jeg gidder ikke gå i regnet, men i morgen er jeg i gang igjen. (Mandag 11. juni 2018).

 

Syklister som har glemt å kjøpe signalklokke.

Noen ganger undrer jeg meg over om syklistene som bruker gang-  og sykkelstiene aldri bruker beina, for hvis de noen gang gjør det, må de ha erfart hvor ubehagelig det er for oss gående når de farer forbi uten å gi en antydning av signal om at «her kommer jeg». Et lite pling med ringeklokka er nok for å fortelle den gående at en tohjuling passerer. Dette heter «å ta hensyn til andre i trafikken». Med dette sender jeg en takk på forhånd til de syklistene som bruker signalklokka. (Mandag 11. juni 2018).

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s