Politikere, morgentrim, russiske oligarker og kampen om å være arbeidstagernes beste venn.

 

Onsdag 30. mai 2018

 

Politikernes «spill for galleriet».

I blant undrer jeg meg over politikernes «spill for galleriet» og tenker: «Hva hvis en politiker analyserte motpartens argumenter og fant ut at dette kan jeg jo støtte og fortalte dette til media. Ikke bare en gang, men hver gang de var enige?».

For dette er jo tilfelle. De støtter hverandres forslag ofte i stortinget, svært ofte, og på tvers av fløyene. Ville de da miste troverdighet hos oss velgere?

 

I dag tok jeg i bruk GPS’en

på mobiltelefonen for å se hvor langt jeg går på disse morgenturene. I dag var det 12 640 meter eller 12,6 kilometer. Jeg visste ikke at denne muligheten fantes, men nå kommer jeg til å bruke den. Kanskje hver morgen.

 

Russiske oligarker henter seg israelske pass.

I dag leste jeg i Aftenposten at russiske oligarker henter seg israelske pass for å omgå vestlige lands sanksjonsliste mot Russland. Med israelske pass er det fritt fram for å få adgang til land som de som russiske statsborgere egentlig ikke har adgang til. Nøkkelen er at de har jødiske forfedre og mye penger. Ja, ja, guden Mammon styrer, og Israel får vel litt igjen for passet, får vi håpe, for Israels skyld.

 

I Stortingets SpørretimAre i dag

tok statsministeren kraftig til motmæle mot sjøfolkenes talsmann i Arbeiderpartiet, leste jeg i nrk.no i dag. Hun nesten bannet, leste jeg, og avkrefter at hun taler rederienes sak når det gjelder omflagging slik at blant annet Colorline kan skifte ut sine norske besetninger med rimeligere utenlandske.

Med bakgrunn i dette gjør jeg mine tanker. Høyre har jo fra begynnelsen stått på arbeidsgivernes side, mens Arbeiderpartiet har stått på arbeidstagernes. Hvis det er riktig at Høyre også står på arbeidstagernes side, ja, da har arbeidsgiverne og kapitalen ingen politisk støtte lenger da. I tillegg forteller Fremskrittspartiet at det er de som står på arbeidstagernes side. Hvis alt dette er riktig, synes jeg virkelig synd på arbeidsgiverne. Da vurderer jeg om jeg burde støtte dem i stedet for Arbeiderpartiet. Jeg har lett for å føle med den svakeste part.

 

 

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Uncategorized og merket med , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s