Noen ganger kommer det et «skyv» innenfra.

 

Onsdag 23. mai 2018

 

Noen ganger kommer det et «skyv» innenfra,

et skyv som får oss til å sette i gang med det som vi egentlig skulle ha gjort hele tiden eller i alle fall regelmessig. I dag kom dette «skyvet» til meg da jeg plutselig våknet klokka halv sju på morgenen og tenkte at «nå har vi vært hjemme i flere dager uten noen særlig form for mosjon».

Når vi bor på Gran Canaria mosjonerer vi flere timer hver dag, på forskjellige måter og med forskjellige mål, men her hjemme blir det annerledes. Her skal det gjøres ting som krever lite mosjon og bilen brukes til å frakte det vi i Playa del Inglés bruker trillebager og ryggsekker til, så i dag fikk jeg påminnelsen som kom ut fra intet.

Dermed var det på med shorts, t-skjorte, joggesko og musikk på ørene før jeg låste døren bak meg og la i vei med den gangfarten jeg mestret best, alt uten å løpe på meg sånne «vondter» som gjør at det blir lenge til neste gang.

Klokka var sju da jeg satte i gang ned Modalveien til Mo Terrasse med kurs for Moveien som førte meg opp til Haukerødkrysset og derfra opp forbi Runarhallen, Klavenesveien, Hemsbakken og ned til Raveien og Pindsle før jeg fulgte Ringveien tilbake til Modalveien og hjem der jeg passerte utenfor soveromsvinduet vårt. Jeg banket på vinduet der Inger Johanne lå innenfor med det ene beinet over dyna og det andre under, så da jeg gikk inn på badet var hun nesten ferdig, og da jeg kom ut var frokosten klar. Jeg har det godt, og jeg innrømmer det gjerne.

 

Under sånne gangerturer

får tankene mine flyte fritt mens behagelig toner fra høretelefonene blander seg med lyder og bilder fra natur og trafikk. Jeg har ikke sett skitraséen til Runar på høyre siden av Klavenesveien tidligere eller kanskje traséen er både for ski og løping siden alt er asfaltert? Den ser i alle fall flott ut der den svinger seg både opp og ned og i bukter.

 

I dag er det legebesøket

mitt som står for tur. EU-kontroll er viktig både for bil og helse, og nå er det ett år siden sist. Dessuten skal astmaen kontrolleres. Jeg sliter mer med pusten her hjemme enn på Gran Canaria og har fått beskjed av spesialistlegen om at disse pustekontrollene skal gjennomføres minimum én gang i året for å følge utviklingen, så får du selv ta ansvaret for hvor og når du fungerer best, sa legen.

 

I morgen er det generalforsamling

i borettslaget, det andre siden vi flyttet inn, og mye står på sakslisten. Jeg savner spesielt konstituering av styret og problemene som vi har med utbyggeren. Etter hvert har det jo kommet fram at den samme utbyggeren har problemer med flere av de prosjektene som de har stått bak, både i Larvik og Sandefjord, så vi får se hvor langt vi kommer under generalforsamlingen. Noe må i alle fall skje.

 

Til slutt sender jeg mine gode ønsker fra meg til deg, der du er. Ha en fin dag.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Uncategorized og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s