Nyklippet plen, vissen hekk og en utbygger som leverte noe helt annet enn det de lovet.

 

Tirsdag, 22. mai 2018.

 

I dag ble plenen vår klippet

mens vi satt og så på. Ganske luksuriøst dette med å bo i leilighet. Vi har altså plen rett utenfor leiligheten, men andre slår den for oss, og regningen for det hele deles på alle tjueseks beboere her i Mo Terrasse. Ganske finurlig, ikke sant?

 

Vi har fått hekk,

hovedsaklig bestående av visne planter. Det å plante hekk av Thuja Brabant er såre enkelt, så lenge en følger bruksanvisningen. Først graver man en grøft med god plass til rotklumpen. Deretter gjødsler man, mange foretrekker kugjødsel, og så fyller man godt opp med vann slik at planteroten får godt med fuktighet fra begynnelsen. Så fyller man opp med jord slik at planten står støtt.

Her hos oss valgte utplanterne en annen løsning. Først lot de plantene ligge noen dager på plenen for å tørke godt, så gravde de en ganske grunn grøft som plantene skulle plantes i, og uten å vanne og uten å gjødsle satte de plantene i den tørre grøfta og så fylte de igjen med jord. I håp om at planterøttene skulle få nok å drikke, la de ut en dryppslange langs hekken, men uten å koble til vannet, for vannslange hadde de ikke. Dette spurte de om jeg kunne ordne, hvilket jeg selvfølgelig gjorde. I dag ser vi resultatet i form av planter uten nåler, bare noen tørre pistrer.

Utbyggeren, Inter Eiendom fra Larvik,

fraskriver seg ethvert ansvar. De har gjort sitt, mener de. Vår erfaring med dette firmaet er fra før ikke spesielt positivt, siden de lovet oss jordvarme, men valgte luft til vann, alt uten å varsle oss beboere. Men så lenge de er mer opptatt av å tjene penger enn å sørge for at kundene blir fornøyde, går det slik som det har gått i forholdet mellom selger og kjøper.

I et intervju med Østlandsposten

svarte representanter for Inter Eiendom at de aldri har tjent så godt på et prosjekt som på Mo Terrasse. Ikke noe merkelig i det, tenker jeg, når de ikke leverer det som var avtalt.

Les her: https://www.sb.no/inter-eiendom .

I denne artikkelen

svarer representanten for Inter Eiendom at varmepumper på taket er minst like godt som jordvarme, noe som alle vi har spurt, svarer at ikke er tilfelle. Jordvarme gir en mer stabil varme uansett utetemperatur. Jordvarme koster mer for utbyggeren, men er mye mer driftsikker og koster mindre for beboerne.

For oss er saken enkel. Vi har betalt for noe vi ikke har fått.

Derfor fortsetter vi å holde saken varm. Vi har sendt informasjon til TV2 Hjelper Deg og kanskje de kan legge press på Inter Eiendom i Larvik slik at de vil levere det de har lovet.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Inter Eiendom, Mo Terrasse, Uncategorized og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s