Lørdagens gjøremål og noen tanker om European Song Contest.

 

Søndag 13. mai 2018

 

En lang spaserdag er over.

Lørdagsturen gikk til markedet i San Fernando, ikke for å kjøpe noe som helst, siden vi skal tømme leiligheten, men det er greit å ha et mål for en spasertur. Allikevel ble det noe handling, ikke mye men dog, siden vi får et nytt familiemenneske utpå høsten en gang.

 

Etter at vi kom tilbake

hadde vi vår fraflyttingsamtale med Nico, han som eier leiligheten som vi har hatt til disposisjon i snart fire år. Samtalen tok nesten en time der vi gjennomgikk det vi lar bli igjen, og han fra sin side var mest opptatt av å fortelle om familien sin, brødre, søstre, mor og far. Stikkordet til dette siste kom da vi fortalte at vi under ingen omstendighet kom tilbake i dette året, siden vi skal få barnebarn, vårt første. Slike stikkord får alltid samtalene i gang.

 

Deretter var det ukens telefonrunde

med jentene og mor, der vi fikk høre om nytt og gammelt, og ikke å forglemme været som har blitt så sommerbra på Østlandet de siste dagene, noe som igjen har ført til flommende elver. Etter stor glede kommer sur svie, er det noe som heter. Vinteren har jo vært formidabelt bra for dem som liker snø og ski, og da følger alltid snøsmeltingen til ødeleggelser i den lavere bebyggelsen, spesielt kanskje for bøndene.

 

Jeg er fortsatt ofte astmasliten,

men jeg er mye bedre enn hjemme og ser fram til ny EU-undersøkelse hos fastlegen. Dette er viktig, mente lungelegen i Porsgrunn. «Jeg har gjort det jeg kan, så nå er alt opp til deg», sa han ved siste undersøkelsesrunde. «Finn ut når og hvor du er bedre en vanlig, og så får du ta hensyn til det når og hvor du vil oppholde deg».

 

Musikalsk forbrødring

er visstnok tankene bak den årlige ESC-konkurransen. Noen oppnår det de ønsker, andre blir skuffet, men ofte hører vi at det å bli kjent med andre musikere er det viktigste for dem som konkurrerer. For oss som hører på, er det ofte andre tanker som gjelder. Kommentarene på nettet er dessverre ikke alltid hyggelige og mange blander sammen «musikalsk forbrødring» og «røff politisk agenda», noe som reduserer det fine ved «European Song Contest».

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s