Dette er «dagens lille» fra Gran Canaria (tirsdag, 3. oktober 2017)

En dårlig dag i dag.

Astmaen har ikke gitt seg helt enda vi har vært her i en uke. Tilstanden begynte og forverret seg stadig de siste ukene hjemme, og den har blitt bedre, men ikke så raskt som jeg skulle ønske. Bronkitten har satt seg fast og vil liksom ikke slippe taket helt, men det er lettere enn å sitte inne hjemme. Her er vi dog i stadig bevegelse.

 

Spanskkurset begynner ikke før trettiende oktober,

men vi får besøk av Duly i dag, så litt trening blir det. Hun snakker bare spansk og «mye» som Santiago, hennes venn i underetasjen, sier. Dessuten retter hun på oss hele tiden, egentlig noe vi har bedt henne om.

 

Vi har fått melding om skittværet hjemme

og er glad for at vi har nabovenner som har passet på det som står ute på terrassen vår. Slik er det godt å bo i et felleskap som et godt borettslag er.

 

Akkurat nå sitter jeg på det vi kaller «fjellbalkongen» vår.

Her sitter jeg luftig i skyggen i tjuesju graders varme og ser oppover mot fjellene. Den andre balkongen vender ut mot havet og akkurat nå ligger den midt i solsteken, så jeg får vel snart beskjed om å sette opp parasollen.

 

Livet er godt her nede,

selv om astmabronkitten ikke vil gi seg helt. Her kan vi sitte ute, gå lange turer og velge om vi vil bade i bassenget eller i havet, alt uten at vi må tenke på hva vi skal ha på. Shorts og t-skjorte er nok, hele året. Legen min sier at det å bo her nede, garantert vil forlenge den friske levealderen min, og i desember skal jeg til ny kontroll hos lungelegen som nå har flyttet fra Skien til Porsgrunn. Det som mangler er selvfølgelig det å treffe familien, venner og naboer der hjemme, men tjueniende november er vi hjemme igjen, og reiser ikke nedover igjen før i januar.

 

Dette var «dagens lille» herfra. Vi ønsker alle dere der hjemme og ute en flott høst, for høst er det uansett hvor vi er på den nordlige halvkule, også her på Gran Canaria.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s