Innstillinger av flyavganger er økende. Her er vår historie (søndag, 1. oktober 2017)

Jeg har nettopp lagt fra meg kvitteringene

for den siste uken etter å ha lagt beløpene inn i regnskapet vårt. Det er godt å ha kontroll med det pengene går til, spesielt når vi bruker kredittkort, noe som er det absolutt sikreste, spesielt når vi er på reise. Denne erfaringen fikk vi bekreftet da vi første gang reiste med bankkort og fikk kortet skimmet, med det resultatet at den ene kontoen vår ble tømt.

 

Nye opplevelser får vi kontinuerlig når vi er på reise,

og den nye opplevelsen besto denne gangen i at flyet vårt ble kansellert. Ikke utsatt, men rett og slett kansellert, en time før avgang, uten at flyselskapet kom med et nytt forslag. Hva gjør man da? Bagasjen er sendt og der sitter vi uten å vite nøyaktig hva vi skal gjøre, men vi ble henvist til en chat der vi ble fortalt at vi måtte oppføre som om vi nettopp hadde landet og hente bagasjen vår. Deretter kunne vi kontakte Norwegians skranke i avgangshallen, der de kanskje kunne veilede oss videre.

Vi så gjorde, og en halvtime senere sto vi og ventet ved en Norwegian-skranke der de jobbet med ombookinger. Køen var lang, og hver ekspedisjon så ut til å ta bortimot ett kvarter, så jeg regnet meg raskt til at vi måtte vente i alle fall et par timer før det ble vår tur.

Endelig kom kønummeret vårt opp, men dette var ikke enkelt for funksjonæren bak skranken. Hun jobbet litt ved skjermen, gikk bort til en av kollegene, returnerte til skjermen, noterte noe på en blokk, og tiden gikk. Så endelig fikk hun kortstokken til å gå opp. Vi kunne få en tidligavgang dagen etter til Stockholm og derfra til Gran Canaria.

«Bor dere her i nærheten?», spurte hun.

«I Sandefjord», svarte vi.

«Da får dere overnatte på Gardermoen Airport Hotel med transport tur-retur, middag i kveld og frokost i morgen. Her har dere billetten til alt. God tur».

Da vi kom til hotellet og så på billettene, skjønte vi straks at natten ville bli ganske kort, så vi slappet av med middagen før vi krøp til køys med vekkeruret på fire om natten.

Klokken fire var Inger Johanne i dusjen, deretter jeg, før vi begge inntok en rask frokost og klokken litt over fem kom bussen som førte oss tilbake til flyplassen. Etter en ny innbooking satt vi klar til å gå om bord i SAS-flyet til Stockholm, og resten av turen gikk uten nye problemer.

Erfaringen vår var klar. Dette blir det mer av. Garantert. Flyselskapene, de billige som Norwegian er en del av, bestiller stadig nye fly, men uten å tenke på at de trenger flygere. Ryanair har i det siste mistet syv hundre flygere til andre flyselskaper, Norwegian har sikret seg noen av dem, men sier selv at de har altfor få. Ryanair vil ha sine flygere tilbake og vil snart tilby bedre vilkår enn Norwegian. Lufthansas billigselskap sier at de mangler flygere og trenger flere. Dette blir spennende framover og usikkert for oss som reiser en del, men vi får tåle det, vi sluttet i alle fall ikke å reise.

Litt skryt på tampen. For oss som bruker billigselskaper som Norwegian og Ryanair, var SAS en positiv opplevelse. Bedre og mer funksjonell mat når vi sitter trangt, jeg kan anbefale salaten som ligger i en boks som det er lett å spise av uten at vi søler. Maten kom også raskere og alt virket mer effektivt å rolig. Her har Norwegian mye å lære uten at det vil koste dem noe særlig mer.

Jeg vil også takke Scott for tipset om https://flyforsinkelser.no. De har nå tatt erstatningssaken vår. Noen dager vil det ta, mente de, køen av folk som har opplevd det samme som oss, er lang.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s