Gågater i Sandefjord Sentrum (torsdag, 21. september 2017)

Gågater i Sandefjord Sentrum.

Hva jeg tenker på i dag? Spørsmålet kommer fra facebook. Det er klart at jeg som andre tenker på litt av hvert, hver dag, også i dag.

Et leserbrev i Sandefjords Blad fikk meg til å tenke på hvor egenfokusert vi mange ganger kan være.

For noen dager siden kom en av byens høyrepolitikere med et innspill om å gjøre om noen av byens sentrumsgater til gågater for å øke trivselen i sentrum. Hun hadde ikke tatt dette opp med sine partifeller, sier hun, og det er først i dag at det kommer et par reaksjoner, den ene fra en leser i form av et leserbrev og den andre fra et nytt konditori i en av gatene. Ingen av disse støtter tankene om økt trivsel.

Leseren er opptatt av å kunne kjøre helt inn til butikkene og innehaveren av konditoriet er opptatt av at kundene kan komme med bil helt inn til døren i butikken hans. Ingen av disse snakker om det politikeren tok opp, altså trivselsmomentet for oss andre.

I sommer var vi i Verona i fire dager for å oppleve operaen Arena di Verona. Sentrumsgatene var pakkfull av mennesker mens bilene i stor grad var holdt utenfor, og trivselen var satt i høysetet.

Jeg tenker da at sommeren er høykonjunktur også for butikkene og serveringsstedene i Sandefjord, antall mennesker i byen mangedobles, så hvorfor ikke prøve gågater i sentrum neste sommer for å se om dette fungerer også hos oss?

Jeg støtter innspillet om gågater, i alle fall til sommeren som et prøveprosjekt.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s