Mye av tiden vår her i Playa del Inglés går med til boklesing (tirsdag, 1. august 2017)

Mandag, 31. juli 2017

Planlegging må til.

Dette er noe jeg har lært av mange, helt fra barneskolens lekselesing og stilskrivingens disposisjon. Selv det minste temaet bør planlegges, lærte jeg. Både når og hvordan, og i dag hadde vi planlagt å ta en tur opp til San Fernando for å handle grønt, noe vi nå har gjort, og i morgen sier planen vår at vi skal ned til stranda, og onsdag er det markedet i Vecindario som skal besøkes. Obdulia kommer antageligvis «el fin de semana» som meldingen hennes sier, så da har vi lagt inn dette i ukeplanen vår.

Noen ganger er det vanskelig å følge den oppsatte planen, men da tenker jeg som Dwight D. Eisenhower skal ha sagt: «Plans are nothing, planning is everything». Og så lager vi nye planer.

Tirsdag, 1. august 2017

Under våre opphold her nede i Playa del Inglés er boklesing det vi bruker mesteparten av tiden til, og i morges la jeg fra meg den siste boken til pseudonymet Lars Kepler. Kaninjegeren er tittelen denne gangen, en jakt jegeren etter hvert utvikler til en jakt på dem som ødela morens liv.

Som vanlig er innholdet effektivt, blodig og grusomt. Det svenske paret som står bak pseudonymet sier selv at de skriver som om handlingen foregår på en teaterscene, noe som gjør at leseren drives fram like effektivt som morderen i boken.

Jeg er ennå ikke ferdig med boken «Noe fremmed i mitt sinn» av Orhan Pamuk, så nå etter tempoet i boken til Kepler, går jeg tilbake til Pamuks rolige beskrivelse av livet til gateselgeren i Istanbul.

Nå nærmer deg seg lunsjtid og strandbesøk, så jeg får avslutte dette kapitlet i bloggen min og ønske deg en god sommerdag der du er.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s