Å leve dagene uten forpliktelser (søndag, 30. juli 2017)

Søndag, 30. juli 2017

Å leve dagene uten forpliktelser her nede opplever jeg som veldig annerledes enn det vi er vant med. Vanligvis går vi jo på kurs på mandag og gjør lekser de andre dagene, men altså denne gangen gjør vi aldeles ingenting, men til uken kommer vår spanske venninne Obdulia på besøk, så da får vi vel varmet opp spansken vår igjen.

I går kveld gikk vi en tur bort til San Agustin, fordi det var annonsert utendørs blueshelg med adresse San Agustin, men dessverre var det ikke på stedet San Agustin, men ved hotellet San Agustin som er et godt stykke lenger øst. Ja, ja, tenkte vi, da fikk vi oss en kveldstur.

Jeg kan ikke la være å beskrive hvordan miljøet her i sør forandres fra vintersesong til sommersesong selv om jeg har skrevet om det før. Stranda er nå fullpakket av unger og foreldre hver dag, noe vi ellers bare opplever i helgene når kanarierne som bor nord på øya, trekker hit ned for å varme seg opp. Handlesenteret «centro comercial de San Agustin» bruker å være godt befolket, men ikke nå på sommeren. Alle verdens språk svever i luften i vintersesongen, men nå på sommeren er det stort sett bare spansk som høres. Parkeringsplassene i San Agustin er nå fullpakket av biler i motsetning til i vintersesongen. Om vinteren er svensk det dominerende språket i San Agustin, men nå er det helt fraværende sammen med de svenske serveringsstedene som er stengt for sommersesongen, og mye er under rehabilitering og oppussing slik at de er klare for turistsesongen som kommer om ikke så lenge.

Akkurat nå er Inger Johanne i gang med å bake rundstykker for annen gang siden vi kom hit ned. Denne gangen skal oppskriften registreres og videresendes til en av våre svenske venner. Alt mens jeg sitter her og skriver.

Jeg ser på nyhetene at politikerne der hjemme ikke har tatt ut ferien sin. I stedet farter de rundt omkring og forstyrrer sommeravslapningen til dem som trenger sin ferie, og dermed blir noen av velgerne sinte og bruker mye av ferien sin til å skrive sinte setninger i de forskjellige mediene vi alle har til rådighet.

Det er godt at vi bare har valg hvert annet år.

Hilsen Terje

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s