Kanariøyene i sommermånedene er ganske forskjellig fra vintermånedene (fredag, 28. juli 2017)

Fredag, 28. juli 2017

Kanariøyene nå i sommermånedene opplever jeg som svært annerledes enn den tiden vi vanligvis oppholder oss her nede. Om høsten, vinteren og våren er majoriteten av dem vi ser rundt oss, svært voksne, da bortsett fra de fastboende. Nå, derimot, er majoriteten turistforeldre med barn, mens de vi kaller «godt voksne» er svært fraværende.

I forgårs gikk vi til Faro de Maspalomas, og det mysset av unge kvinnelige kroppsfigurer som svinset rundt og struttet både her og der, slik at jeg følte at det var greit å bruke solbriller. Da var det jo ingen som så i hvilken retning øynene mine bulet.

I går trakk vi ned til stranda ved to-tiden for å både la oss solbade og vannbade, og som de fleste i vår alder brukte vi strandparasoll av den typen som vi skrur ned i sanda og som beskytter oss mot den mest intense sola, og der sovnet jeg med lyden av hylende unger og ropende foreldre. De fleste rundt oss var kanariere, hele storfamiliene samlet under litt større parasoller med strandbord og kjølebokser, de spiser og skravler, for det er det kanarierne gjør når de går på stranda. Og det var den trivelige lyden som jeg sovnet til der nede, og når jeg sier trivelig lyd, så er jeg veldig ærlig. Jeg nyter det hele, selv om det noen ganger blir ganske høylytt.

Vi har jo etter hvert blitt ganske vant med kanariernes måte og snakke til hverandre på. Noen ganger høres de illsinte ut, men når det hele etterfølges av trillende latter, skjønner vi at de høye stemmene bare er der for å bli hørt. Dette gjelder både unger og voksne. Når voksne hyler med både stemmer og latter, så skal det mye kraft til fra de små for at stemmene deres skal nå inn i de voksnes ører. Slik er det bare.

I går kveld tok vi turen langs paseoen og ned til Anexo Dos som er en stor åpen plass med et lass restauranter rundt og videre bortetter langs playaen. Spansk musikk og godt øl i tretti graders varme er rett og slett bare trivelig.

Akkurat nå er Inger Johanne hos frisøren vår, peluquero Toni. Det var planen hennes, men som vi visste og kanskje hadde glemt, slik godt voksne ofte gjør, så har han pensjonert seg og levert salongen videre til en annen. Det blir spennende å høre hennes erfaringer med den nye frisøren når hun kommer tilbake til lunsj.

Etter en liten matbit skal vi opp til San Fernando for å handle grønt og deretter kanskje en tur bort til San Agustin der det er annonsert at det skal være «Concierto en Vivo» nede på stranda.

Nyt dagen der du er eller som de sier her «disfrute su dia».

Hilsen Terje

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s