Været er godt, men det jeg leser i lokalavisa . . . (lørdag, 17. juni 2017)

Lørdag, 17. juni 2017

Fy søren for et vær!

Sommer’n har kommet for alvor. I alle fall hit til Mo Terrasse. Og sikkert til mange andre steder her på Østlandet. Hvor lenge det blir sånn, vet vi ikke, men vi takker værgudene for det vi har akkurat nå, hvis da værgudene har noe med dette å gjøre da.2017 06 17 - sol

Selv om været er godt, er det vi leser i lokalavisa ikke så bra.

Der leser vi at en av lokalpolitikerne sier at «mange av oss politikere fikk en skikkelig kalddusj ved fremlegg av første tertial i vår nye kommune. Ca. tretti millioner i merforbruk tar man selvfølgelig alvorlig».

Jeg går ut fra at han mener både regnskap og kroner. Det er egentlig ikke så merkelig når vi har hatt forståelsen av at den nye storkommunen skulle tilby helsetjenester på nivå med det beste av det de gamle kommunene kunne tilby. Da må det jo bli mye større utgifter, etter det jeg kan forstå.

Førstesiden i lokalavisa vår presenterer situasjonen for en hjemmehjelpstrengende i en av de gamle kommunene. Hun har hatt hjemmehjelp hver annen uke, og nå har rådmannen i den nye storkommunen fremlagt forslag om at alle som trenger hjemmehjelp i storkommunen, i utgangspunktet skal få hjelp på det samme nivået, altså hjemmehjelp hver tredje uke. For den omtalte damen betyr det en reduksjon fra hver annen uke til hver tredje uke. Ikke akkurat en forbedring for henne.

Det er sikkert ikke så enkelt å slå sammen kommuner og fylker. Alle har sine særpreg, særpreg som nå skal fjernes, slik at de større enhetene blir likere. Er det dette de kaller sentralisering? Da blir det lettere å spare penger, mener vel de som står bak disse beslutningene, men for den enkelte kan tilbudet raskt bli dårligere enn før.

Da må kanskje inntektene til kommunen økes, og vi nærmer oss raskt skatter som gir kommunene ekstrainntekter. Er det eiendomsskatt det kalles? Kanskje de små kommunene er mest effektive når det gjelder å tilpasse alt til det beste for den enkelte i sin kommune uten at det presser kommunepolitikerne til å skaffe mer penger fra den enkelte innbygger?

Vi vår bare håpe at våre politikere finner den beste løsningen slik kommunens innbyggere har det bra, for det er vel derfor de er der, er det ikke?

En sommerdagshilsen fra meg til deg.

Terje (sign.)

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s