Jeg har nettopp passert de sytti (fredag, 9. juni 2017)

Fredag, 9. juni 2017

Jeg har nettopp passert de sytti. For noen dager siden. Og selv om mange har spurt meg om hvordan jeg føler det, svarer jeg bare: «Ingen forandring». Sånn er det bare. Dagen ble markert med venner, noe som var svært hyggelig, og i morgen har vi invitert familien med både voksne og barn.

Egentlig er det jo bare tilfeldighetene som har gjort at jeg har kommet så langt som til de sytti. Jeg har jo ikke gjort noe spesielt for at dette skulle bli mulig, men har vel hatt lykken med meg.

Jeg spurte mor her forleden om hvordan det føles å ha en sønn på over sytti år, noe hun besvarte ved å si at det er da hun forstår at hun selv har blitt skikkelig voksen, en følelse jeg kjente igjen fra da vår eldste datter passerte førti.

Mange sier at alder bare er et tall, men det er jo noe mer. Jeg har blitt eldre, det ser jeg jo i speilet hver dag. Dessuten var sytti år mitt første jubileum etter at jeg gikk av med pensjon, og derfor kunne vi invitere venner til en uformell sammenkomst på datoen som var en vanlig hverdag. De som hadde lyst til å sitte litt utover kvelden, behøvde ikke å ta hensyn til at de skulle på jobb dagen etter, og de som fortsatt var i arbeid hadde god tid på seg siden vi åpnet matbordet klokka fem. Ja det er mange fordeler ved å ha blitt sytti, men samtidig en del ulemper, noe jeg ikke skal komme inn på her. En av fordelene er at det er naturlig å dvele litt ved de årene som har passert.

Kort om meg selv:

Jeg ble født på Mødrehjemmet i Tønsberg første juni ved nitiden om morgenen for sytti år siden. Den første kommentaren om mitt utseende kom etter det jeg har blitt fortalt, fra en sykepleier som sa: «Det der er ikke akkurat et pent barn».

Ingen mødre liker å høre sånt, men mor sa at hun ikke kunne si seg helt uenig. Jeg var dekket av fettperler og hår som klistret seg til huden både i ansiktet og på kroppen, så det var knapt mulig å se hva som var bak hår og fettbelegg.

Vi bodde på Nøtterøy til jeg var ferdig med første klasse.

Andre, tredje og fjerde klasse gikk jeg på Sem skole, og vi bodde nær grensen til Stokke.

Femte klasse gikk jeg på Linnestad skole og bodde på Freste i Ramnes.

Sjette og sjuende var jeg tilbake til Sem skole og bodde på Lensberg nær grensa til Ramnes.

Realskolen gikk jeg på Eik det første året og Kjelle ved Tønsberg de to neste årene mens vi bodde på Langerød syd for Semsbyen.

Deretter ble det Kontorlærlingeskole og Radioskolen ved Navigasjonsskolen på Haugar før jeg reiste til sjøs.

Senere så jeg lite til Sem. Enten var jeg på sjøen eller i marinen helt til jeg traff Inger Johanne og flyttet til Sandefjord.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s