Våre tanker ruller rundt og rundt (lørdag, 27. mai 2017)

Lørdag, 27. mai 2017 – Våre tanker ruller rundt og rundt.

Det er så mye vi går og tenker på, og våre tanker ruller rundt og rundt i hodene våre. Hvis ikke ville vi vel vært uvirksomme i alle henseende. Som regel er det en hending eller ett ord som får i alle fall mine tanker til å rulle.

I dag var det intervju med en eller annen i TV2 Nyhetskanalen. «Hva med barna», spurte den intervjuede, og plutselig begynte tankene mine å rulle.

Da jeg var liten snakket alle om «ungene». Ungene måtte få utfordringer. De måtte få lov å prøve seg, slik at de ville klare seg alene i en gitt situasjon. Vi har døtre, så da ble benevnelsene «jentene», men idéene var de samme. «La dem få prøve seg!».

I dag har «gutta», «jentene» eller «ungene» blitt til «barna», og barna må passes på. I Stokke måtte til og med barna ikke utsettes for flyktningene på et av kommunens mottak. De kunne jo bli snakket til av de fremmedlandske. Hun som skrev om dette, var svært bevisst på «barna mine vil jeg beskytte for alt det som jeg ikke kjenner».

Når ble «ungene» til «barna»? Når ble våre idéer om at «ungene må få prøve seg» til «at ungene må beskyttes for alt ukjent?» Disse beskyttende foreldrene er jo våre barn. Er det vi som fikk våre unger til å bli slike overbeskyttende voksne?

Bare noen tanker på morgenen.

Ha en fin dag.

Hilsen Terje.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s