Snart skal vi igjen treffe familie og venner. Vi gleder oss. (onsdag 22.mars 2017)

Onsdag, 22. mars 2017

Mandag hadde vi vår siste kursdag for denne vårsesongen. Vi har som vanlig lært mye og ser nå fram mot et halvår uten lekser. Samtidig vet jeg at vi kommer til å savne både medelever, lærer og lekselesing, og i morgen er vi hjemme i leiligheten i Mo Terrasse. Det skal bli fint, selv om shorts, t-skjorte og sandaler må legges igjen her nede.

I dag startet vi dagen som vanlig med nedlasting av avisene og quizene, men ingen spansklesing. Tv’en er derimot på med kanarisk politisk diskusjon. Vi får med oss litt, spesielt der temaer om turisme kommer opp. Svenskene ble nevnt spesielt, men så var jo de blant de første som kom hit ned, i hvert fall her i sør.

Akkurat nå sitter jeg på balkongen og hviler ut etter rengjøring av gulvene både inne og ute. Inger Johanne er i gang med tøyvaskemaskinen og ryddingen i kjøkkenskapene. Alt er rutine. Vi må jo gjennom det samme programmet hver gang vi reiser hjem.

I går handlet vi inn chorizo, chistorra og jamon, også det som vanlig. Det ble noen kilo, og dermed måtte noe ut av den samme kofferten som maten skal bringes hjem i, men det går greit.

Klokka er nå halv tolv formiddag og temperaturen på skyggesiden har allerede steget til tjuetre grader, så det blir nok en bra dag. Palmene vifter med greinene sine. Kanskje de vifter farvel til oss? Farvel og på gjensyn, akkurat som Duly skrev i en melding som Inger Johanne nettopp fikk fra henne.

Ute på gata ser vi turister som kommer og turister som reiser. Noen kommer i store busser, mens andre kommer i småbusser. Lydene fra kofferter som ruller på brosteinene blandes med lydene fra slipeskiver som skjærer fliser i leiligheter som rehabiliteres. Alltid er det noe som pusses opp, både inne og ute.

Du verden hvor jeg trives i dette miljøet, og stadig mer ettersom spansken forbedres. Nå går det jo an å prate med flere, så sant de reduserer hastigheten, og det gjør de fleste vi snakker med, men midt oppe i denne trivselen føler vi savnet av familie og venner stadig sterkere ettersom tiden for avreise nærmer seg, og i morgen formiddag sitter vi på flyet med kurs for Sandefjord.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s