Verdens beste klima finner du på Gran Canaria (tirsdag, 7. mars 2017)

Tirsdag, 7. mars 2017

Verdens beste klima finner du på Gran Canaria. Klimaet på Gran Canaria er det beste og mest stabile i hele verden. Dette leser jeg i www.canariajournalen.no i dag.

I dag var det tretti grader allerede tidlig på formiddagen. En temperatur mye høyere og svært forskjellig fra dagen før. Noen reagerer kanskje negativt på slike temperaturer, men det gjør i alle fall ikke jeg. Jeg elsker denne varmen like høyt som jeg avskyr kulde. Ulempen er at det som gjør været varmere er sand fra Sahara. Den ligger i lufta over oss og varmes opp av sola. Dermed kan lufta som vi omgir oss med, bli svært varm, slik det er nå.

Sofia og venninne Helene var på plass sent i går kveld, og allerede i formiddag var de på vei til Faro de Mas Palomas, en halvannen times gange langs havet. Vi kastet oss raskt over spanskleksene da de dro, men fant snart ut at vi også ville ta veien til fyret. Når det blir så varmt, blir det også ofte en del vind. Slik har det også vært i dag, men med vinden i ryggen gikk turen fint.

Det er hyggelig å treffe kjente når vi går tur, og i en av oasene i Faro fant vi igjen våre gjester der de satt og nøt en mugge Sangria etter en allerede oppspist pizza som de sa de var meget fornøyd med. Ja, det er trivelig å bo her nede. Man skal selvfølgelig være forsiktig med det sterke, men man kan altså også få Sangria og andre drikker med lite alkohol. Kanskje også uten, hvis man spør?

Nå ligger det en hel kylling i stekeovnen. Pollo Entera (hel kylling) er det vi ber om når vi skal ha et slikt saftig måltid. Jentene har sagt at de synes passe tid for et slikt måltid, er klokka syv, og nå er den seks, så da er det bare en time til vi skal spise.

En tur mellom sanddynene og havet når det blåser, gjør at kroppen blir dekket av et tynt lag med sand oppå solkremen. Denne sanda vil vi selvfølgelig ikke ha inne i leiligheten, så det er ganske obligatorisk at turen går innom bassenget. Der kan vi velge mellom dusj og bad eller begge deler. For oss er det som regel begge deler. Slik var det også i dag. Dette er en fantastisk avslutning på en god friluftsdag, så nå er det bare herlig å leve.

Jeg elsker dette livet her nede.

Hilsen Terje

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s