Snart skal vi hjem på ferie (søndag, 12. mars 2017)

Onsdag, 8. mars 2017

«Skal dere på ferie?»

«Hva var det han sa?», spurte jeg Inger Johanne som tydeligvis lo av det Nico sa.

«Han spurte om vi skulle hjem på ferie?», svarte hun.

«Ferie?», gjentok jeg. «Vi skal jo bare hjem».

Men så tenkte jeg tilbake til det vi har sagt til hverandre mange ganger. Her nede er vi på spanskkurs hver mandag, og hver dag jobber vi med de oppgavene vi har fått på kurset. Ganske intensivt, egentlig.

Det hele startet med at vi skulle gjøre noe annet når vi var her nede enn bare å gå rundt å slenge, og så tenkte vi på andre skandinaver rundt oss. Noen gikk på kurs og andre hadde aktivisert seg i forskjellige aktiviteter i den Skandinaviske Klubben. Så da var det jo naturlig at vi leste spansk, noe vi begynte med hjemme for flere år siden.

Søndag, 12. mars 2017

Nå har vi hatt Sofia og Helene på besøk en ukes tid, og jeg tror de har hatt det bra.

Temperaturen har i alle fall vært på topp, siden vi fikk en skikkelig og langvarig calimatopp for en ukes tid siden, noe som gjør at det har blitt mye varmere i været enn årstiden skulle tilsi. Akkurat nå er det tredve grader på skyggesiden, og i natt lå temperaturen på rundt tjuefem grader.

Torsdag dro vi til Santa Brigida med Obdulia som er ei venninne av oss og besøkte restauranten og vinmuseet La Casa de Vino der vi fikk en innføring i kanarisk vin og vinproduksjon. Dette var noe vi hadde avtalt med henne tidligere, fordi Sofia hadde uttrykt et ønske om dette. Etterpå spiste vi lunsj sammen med søsteren og moren til Duly i restauranten, før vi dro videre på en topptur i nærheten av Santa Brigida.

Fredag kveld tok vi ungdommene med til tapasrestauranten CaPaco der vi koste oss med noen av stedets tapasretter, før de to ungdommene tok taxi til Yumbo der karnevalsarrangementene var i full gang, mens vi gikk hjemover.

Lørdag klokka fem startet karnevalsopptoget (la cabalgata). Over hundre store trailere, kanskje så mange som ett hundre og femti fylte riksveien (la carretera). Alle hadde digre musikkanlegg som gjorde det umulig å kommunisere både ute og inne, og jentene forsvant ut og danset vel med, tenker jeg.

Etter en times tid fikk jeg nok av den øredøvende lyden og inviterte Inger Johanne ned til Anexo II som ligger helt nede ved havet. Der var det stille og rolig og lite mennesker. De fleste var jo oppe i karnevalsirkuset oppe i byen. Klokka ni tok vi veien hjem og i det vi så Danubio, passerte den siste traileren forbi porten, og i kjølvannet til opptoget var et nytt opptog i gang. Denne gangen bestående av biler som sopet og feiet all søpla vekk fra der opptoget hadde gått.

I dag er det karnevalsavslutning her i Playa del Inglés. Sardinen kommer fra Faro de Mas Palomas, tror jeg, og må dø, men først skal testamentet leses. Deretter starter fyrverkeriet og karnevalstiden er over på Gran Canaria.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s